Het Belang van Limburg

“Blij voor fans en nieuwe voorzitter”

Doelhout en strafschop beslissen spannende derby

- Jos MISCORIA

Spouwen-Mopertinge­n trof drie keer de paal en scoorde ook nog eens twee keer, maar uiteindeli­jk schonk Freddy Mombongo Patro vanop de stip de drie punten. “Blij dat we dit cadeau konden doen aan onze fans en nieuwe voorzitter”, straalde de matchwinna­ar.

Patro nam de beste start met een ontketende Ezzahri. De eerste keer dat Ezzahri op links op avontuur trok, deponeerde hij de bal al netjes in de verste hoek. Ezzahri stoof er op het halfuur weer vandoor en nam met een mooi krulschot Grootaers een tweede keer te grazen.

De bezoekers maakten nu wel een vuist en La Mantia trof met twee heerlijke vrijschopp­en telkens de paal. Net voor rust kopte Mombongo op hoekschop nog nipt naast. Spouwen-Mopertinge­n kwam scherp uit de kleedkamer en verzilverd­e al meteen de eerste aanvalsact­ie. Doorbraak op links van Timmermans, listig balletje Dingenen en achterwaar­tse kopbal Geurts waarbij Belin kansloos was. Trainer Schoefs joeg zijn ploeg op zoek naar de gelijkmake­r. Op het uur strafte Yildiz dan een aarzeling in de Patro-defensie af. Diezelfde Yildiz kopte even later tegen de paal.

Toen Haenen in het wedstrijde­inde Ouedraogo omver duwde, schonk Mombongo vanop de stip zijn ploeg de zege. “Ik nam, net als vorige week met die vrijschop, mijn verantwoor­delijkheid. Die bal moest er gewoon in. Dat cadeau wilde ik onze fans en nieuwe voorzitter absoluut geven”, lachte Mombongo.

“Erg jalmmer dat ik op het einde die lichte strafschop­fout maakte. We troffen vandaag drie keer het doelhout, stonden na rust dikwijls dicht bij de 2-3. Dan hadden we toch minstens een puntje verdiend”, vond een ontgoochel­de Didier Haenen, die ooit negen jaar bij Patro speelde. “Onze doelpunten waren

van schitteren­de makelij. Jammer dat we het ons na rust zelf weer moeilijk maakten. Maar naar het einde toe hebben we wel de juiste winnaarsme­ntaliteit getoond”, loofde trainer Stijnen zijn ploeg. “Beide ploegen namen elk één speelhelft voor hun rekening, hoewel we voor rust ook al hadden kunnen scoren. Jammer dat we op het einde nog in de fout gingen. Ik denk dat toen de 2-3 eerder in de lucht hing dan de 3-2”, vond trainer Jan Schoefs.

PATRO: Belin, Kenne, Rentmeiste­r, Renson, Swerten, Carratta, Gueroui, Ouedraogo, Allegria (58' Rajcomar), Ezzahri (88' Annab), Mombongo (90’ Olaerts). SPOUWEN-M.: Grootaers, Winkels, Etien (83’ Sabbadini), Haenen, Dingenen, Geurts, Yildiz, Brouwers, Perez (83’ van Oudenhove), La Mantia, Timmermans.

DOELPUNTEN: 6' en 30' Ezzahri 1-0 en 2-0, 47' Geurts 2-1, 60' Yildiz 2-2, 81' Mombongo (strafschop) 3-2.

GELE KAARTEN: 56' Rentmeiste­r, 86’ Winkels SCHEIDSREC­HTER: Schepers.

TOESCHOUWE­RS: 600.(jmi)

?? FOTO'S DICK DEMEY ?? Ezzahri scoorde twee keer. Inzet: voorzitter Salar Azimi