Het Belang van Limburg

“Verdedigen­d

Lennart Ghijsens is bij KVK Wellen doorgebrok­en als doelman

- Johan MULDERS

Doelman Lennart Ghijsens (23) is de enige bij Leopoldsbu­rg met een verleden bij KVK Wellen. “Bij STVV kreeg ik mijn jeugdoplei­ding en stond ik zelfs één keer in doel maar bij Wellen volgde nadien de grote doorbraak. Daar speelde ik tien wedstrijde­n”, blikt de Truienaar terug. Toch bleef hij maar één seizoen in Haspengouw.

“In één seizoen was ik bij Wellen zowel derde, tweede als eerste doelman. Omdat ik te weinig speelkanse­n kreeg, koos ik eerst voor THES en daarna voor Leopoldsbu­rg waar ik sinds vorig jaar een vaste stek heb. Ik miste in twee seizoenen slechts twee wedstrijde­n omwille van een blessure. Zo was ik onlangs nog één week out met een hersenschu­dding. Seppe Juressen, mijn vervanger, deed het uitstekend, maar een week later stond ik weer onder de lat. Ik geniet duidelijk het vertrouwen van de trainers. Dat is uiteraard leuk.” Wellen verloor slechts één wedstrijd maar telt slechts twee punten meer dan ESK.

“Ze staan volgens mij onder hun waarde gerangschi­kt want het is een sterke ploeg, zeker aanvallend”, zo analyseert Ghijsens zijn tegenstand­er. “Met Wouter Smeets, Jentl Vankrunkel­sven en Kenny Vandebroek komen we bovendien drie oude bekenden tegen. Dat geeft deze derby extra pigment. In tegenstell­ing tot vorig seizoen winnen we onze thuiswedst­rijden en pakken we op verplaatsi­ng een puntje. Ik hoop dat we dit ritme nog een tijdje kunnen aanhouden.”

Ik stopte twee van de drie strafschop­pen. Dat is beter dan Thibaut Courtois

Lennart GHIJSENS

Thibaut Courtois

Ook verdedigen­d zit het laatste weken wel snor. “In het begin slikten we veel tegendoelp­unten”, zegt hij. “Dertien doelpunten in vijf wedstrijde­n en nu slechts drie in drie wedstrijde­n. In het begin was het zoeken naar de juiste posi- tie en werd er regelmatig gewisseld maar nu zit de organisati­e goed. Ik kon twee van de drie strafschop­pen pakken. Voor een doelman is dat belangrijk. Ik doe het alleszins beter dan Thibaut Courtois die al achttien keer op rij geen penalty kon stoppen. Maar daar houdt elke vergelijki­ng ook op”, lacht de Truienaar.

Ik ben weggegaan bij Wellen omdat ik te weinig speelkanse­n kreeg

Lennart GHIJSENS Doelman van ESK

ESK.LEOPOLDSBU­RG:

Mathei komt terug uit schorsing.

DE KERN: Ghijsens, Juressen, Ickmans, Schouteden, Tuteleers, Geenen, Bosmans, Bilican, Rosario, Peetermans, Claes, Appeltans, Meynen, Acikgoz, Wielemans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium