Het Belang van Limburg

“We hebben thuis nog geen steek laten vallen”

Mirka Licata wil thuisreput­atie hoog houden

- Eddy STIENISSEN

De altijd geladen derby tussen Bocholt en Hasselt krijgt een extra tintje. Terwijl de thuisploeg absoluut moet winnen om de kloof met de leidersplo­eg niet te zien groeien, hebben de gasten mits winst de eerste periodetit­el beet. Spanning troef dus, met de supporters hopelijk als grote winnaars.

Wat ook het resultaat van de derby mag zijn, thuistrain­er Mirko Licata blikt nu al met voldoening terug op de eerste periode. “”Ik wil geen oude koeien uit de gracht halen maar in het tussenseiz­oen hebben we toch aan heel wat voetballen­d vermogen ingeboet. Ons middenveld van vorig jaar was zonder meer het sterkste van de reeks. Daar is enkel Niek van den Putte van over gebleven. Als je er met succes in slaagt om dat op zo’n korte termijn op te vangen, dan kan je niet anders dan tevreden zijn. De twee zeges in de openingspa­rtijen hebben de groep natuurlijk een boost gegeven. De week nadien ging het wel even fout door individuel­e fouten maar het parcours mocht gezien worden.” “Jammer dat we vorige week bij Hoogstrate­n geen extra reclame konden maken voor dit Limburgs onderonsje. Met een zege bleven we zelf ook in de running voor de periodetit­el en hadden we wellicht nog meer toeschouwe­rs langs de kassa zien passeren.”

“Ik verwacht alleszins een bewogen wedstrijd. De trainersst­af van Hasselt is er in een korte tijd in geslaagd om een stevige organisati­e neer te zetten. Amper twee tegentreff­ers in negen partijen, dat is niet niks. Toch is het afwachten hoe ze met de druk zullen omgaan. Zo kort voor de meet wil niemand afgaan. Daar ligt één van onze kansen. Voor eigen publiek hebben we overigens ook nog geen enkele steek laten vallen. Dat willen we zo houden.”

BOCHOLT:

Iedereen fit.

DE KERN: Wertelaers, Cascio, R. Scheelen, Palmans, Vanhaen, Didden, van den Putte, Watson, Put, Maes, Vaesen, Dieme, Bertjens, W. Scheelen, Ella Ella, Ramaekers.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Mirko Licata zet zijn kegels recht voor de komst van Sporting.
FOTO DICK DEMEY Mirko Licata zet zijn kegels recht voor de komst van Sporting.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium