Het Belang van Limburg

Turkse trouwstoet blokkeert Fletersdel

Buurtbewon­ers verwittige­n politie, maar geen boetes uitgeschre­ven

- Dirk JACOBS

Donderdag rond 17 uur werd Fletersdel, een zijstraat van de Oosterring, het toneel van een Turkse trouwstoet. “En die blokkeerde werkelijk alles”, zegt buurtbewoo­nster Kelly Oleksy, die haar huis niet kon bereiken. “Een hele rij wagens blokkeerde de weg, andere auto’s hielden er straatrace­s en raasden met gierende banden door de wijk.” De Genkse politie werd verwittigd en snelde ter plaatse. “Maar buiten wat rookontwik­keling afkomstig van autobanden, hebben agenten niets kunnen vaststelle­n”, zegt burgemeest­er Wim Dries (CD&V). “De agenten zijn de stoet gevolgd tot aan feestzaal Layla, maar onderweg is er niks meer gebeurd.”

Buurtbewoo­nster Kelly Oleksy was net onderweg van het werk naar huis toen ze de trouwstoet aantrof. “Na een dag hard werken wilde ik tot rust komen, maar ik kon mijn eigen straat niet inrijden omdat een Turkse trouwstoet er echt alles blokkeerde”, zegt ze. “Ik had de hele week, zonder enige herrie, al wel gezien dat er een huis versierd werd en vond dat zelf fijn. Maar wat er gisteren gebeurde, sloeg werkelijk alles. Gelukkig was het de eerste keer dat we het decor van zo een trouwstoet werden. We zaten in de auto en konden geen kant uit, terwijl ze voor ons de straat blokkeerde­n door er een hele reeks auto’s kriskras te parkeren. Daarvoor waren er zelfs enkele auto’s beginnen te racen. Alles samen heeft dat verhaal zeker een kwartier geduurd. Intussen hadden blijkbaar andere buren er genoeg van, zij hebben de politie gebeld.”

Feesten

“Onze mensen zijn, zoals beloofd, meteen ter plekke gegaan”, zegt Genks burgemeest­er Wim Dries (CD&V). “Veel meer dan wat geur- en rookhinder van autobanden hebben ze niet kunnen vaststelle­n. Hoe dan ook hebben ze wel discreet de trouwstoet gevolgd tot aan feestzaal Layla. Onderweg is er niks abnormaals meer gebeurd, buiten wat getoeter. En dus zijn er ook geen vaststelli­ngen gedaan. Feesten mag in Genk, absoluut, maar zonder overlast voor anderen te veroorzake­n. En als dat wel gebeurt, vragen we dat de mensen de politie blijven bellen. Als onze mensen daarbij vaststelli­ngen doen, volgt er ook een proces-verbaal voor verder gevolg.”

 ?? FOTO HBVL ?? De Fletersdel stond donderdag even muurvast door de Turkse trouwstoet.
FOTO HBVL De Fletersdel stond donderdag even muurvast door de Turkse trouwstoet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium