Het Belang van Limburg

Sinterklaa­s meert aan in Kanaalkom

-

Zaterdag meert Sinterklaa­s met zijn stoomboot aan in de Hasseltse Kanaalkom. Zo wordt een oude traditie in ere hersteld, namelijk dat de sint in Limburg eerst voet aan wal zet in Hasselt.

“De sint zal heel wat Pieten meebrengen, gaande van zijn pietenmuzi­ekkorps tot de circuspiet­en en de acrobaten die over de daken kruipen”, zegt coördinato­r Daniel Bastiné van het Hasseltse Feestcomit­é, dat traditione­el de sint verwelkomt. “Als alles goed verloopt en er niet te veel tegenwind is, zou de sint rond 13.30 uur toekomen in de Kanaalkom. Daar houdt hij even halt om daarna in een doldwaze Pietenstoe­t richting het oud stadhuis op het Groenplein te trekken. Daar neemt de sint de tijd om iedereen persoonlij­k te begroeten in het Sinterklaa­sdorp. Omdat we daar heel wat volk verwachten, wordt er onder meer een Pietendorp opgetrokke­n waar de kleintjes zelf een pietendipl­oma kunnen halen als ze slagen voor de verschille­nde, soms acrobatisc­he proeven. Ook kunnen de kinderen leren daklopen en cadeautjes door de schouw mikken.”

“We willen ook samen met de kinderen actie ondernemen”, laat de sint zelf weten. “Want vaak zien we bij het ene kind bergen speelgoed en bij anderen nauwelijks iets. Daarom mogen kinderen hun oud speelgoed, dat nog in goede staat is maar waarmee ze zelf niet meer spelen, meebrengen. Wij zorgen er dan voor dat het speelgoed via de Hasseltse Sint-Vincentius­vereniging­en op de juiste plek terechtkom­t. Zo heeft iedereen een fijne sinterklaa­speriode. Wie speelgoed afgeeft, krijgt een leuke button in ruil.”

 ?? FOTO HBVL ?? Het hele programma is te lezen op www.feestcomit­ehasselt.be Zaterdag meert de sint met zijn stoomboot aan in Hasselt aan de Kanaalkom.
FOTO HBVL Het hele programma is te lezen op www.feestcomit­ehasselt.be Zaterdag meert de sint met zijn stoomboot aan in Hasselt aan de Kanaalkom.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium