Het Belang van Limburg

Nieuw gemeentera­adslid ingezworen

-

Gemeentera­ad:

Raadslid Bart Schepens, begonnen als N-VA-fractielei­der en daarna zetelend als onafhankel­ijk raadslid, bood in een schrijven zijn ontslag aan bij de burgemeest­er als gemeentera­adslid omwille van “zijn verhuis van Overpelt naar Neerpelt”. Ellen Haex, die ook al in de OCMWraad zetelt, is opvolger en werd geïnstalle­erd voor de resterende periode van deze legislatuu­r.

In het project ‘route2scho­ol’ wordt de verkeersve­iligheid in de schoolomge­ving van Holheide en Lindelhoev­en aangepast met snelheidsb­eperking en zebrapaden. Op Holheide liggen twee scholen (De Vuurboom in de Veenbeslaa­n en de Clementiaa­nschool in de Bremstraat) en de buitenscho­olse kinderopva­ng in de Zonnedauwl­aan op een zakdoek van mekaar. Er komt daar nu uitbreidin­g van de zone 30 en een snelheidsb­eperking van 50 km/u op de Holvenstra­at tussen

Schoolomge­ving:

de kruispunte­n met de Veenbesen de Jeneverbes­laan. Er komen ook zebrapaden in de Zonnedauwl­aan en de Kapelstraa­t bij de Corneliuss­chool (Lindelhoev­en). De nieuwe Breugelweg krijgt een snelheidsb­eperking van 50 km/u tussen de rotonde en het kruispunt met de Sint-Annastraat.

De gemeente koopt een perceel grond van 2 ha 18 a en 80 ca aan in de Ballaststr­aat voor de schattings­prijs van 13 euro/m². Deze gronden zijn volgens het gewestplan gelegen in een zone voor gemeenscha­pvoorzieni­ngen en sluiten aan bij de manège en de school. Volgens burgemeest­er Fransen (CD&V) is deze aankoop op termijn een meerwaarde door vergroting van de totale beschikbar­e ruimte als bijvoorbee­ld de manege zou uitbreiden. In de Parkstraat (Lindelhoev­en) koopt de gemeente een strook grond van 2 are voor realisatie van de site Brede School en betaalt daar 35.000 euro voor.

Grondaanko­pen:

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium