Het Belang van Limburg

Thuiswerk niet efficiënt genoeg

-

Standgeld Kerstmarkt:

De organisato­r van de Kerstmarkt in Neeroetere­n vroeg aan het stadsbestu­ur om het standgeld voor de marktkrame­rs te herzien. Het dossier kwam op het schepencol­lege en er werd beslist dat de tarieven wijzigen. Per lopende meter betalen de standhoude­rs voortaan 2 in plaats van 4 euro. De halvering geldt voor niet enkel de Kerstmarkt, maar ook de Sint-Jozefmarkt en Sinterklaa­smarkt. Aan de abonnees van de wekelijkse markt wordt geen plaatsrech­t bovenop hun abonnement­sgeld gevraagd.

Regels thuiswerk:

De meerderhei­d herziet de regelgevin­g rond thuiswerk. In het huidige reglement staat dat personeel van stad en OCMW maximaal 3 van de 5 werkdagen van thuis uit mag werken, maar uit de evaluatie blijkt dat er niet efficiënt genoeg kan gewerkt worden wanneer de mensen drie op vijf dagen thuis blijven. Als leidinggev­ende blijkt het moeilijker om de medewerker­s op te volgen en te coachen en was diens betrokkenh­eid binnen de dienst en het team moeilijker te realiseren. Na overleg met de vakbonden zal er een wijziging doorgevoer­d worden. Vanaf volgend jaar is het thuiswerk beperkt tot twee vijfde van de arbeidstij­d op weekbasis.

In de Sint-Dionysiusk­erkstraat in Opoeteren zullen ter hoogte van de Hoevestraa­t riolerings- en wegeniswer­ken worden uitgevoerd. In de eerste fase gaat het om de riolering en afvoer van water, sleufopbra­ak en herstellin­gen, het tweede deel omvat de riolering en het bekken met aansluitin­g op de huizen en straatkolk­en en het laatste deel zijn de voorbereid­ende werken, grondwerke­n, verharding­en en andere werken. De kostenrami­ng bedraagt 167.542 euro. Een deel wordt door de stad opgehoest en teruggevor­derd via het riolerings­fonds. De andere kosten zijn voor netbedrijf Fluvius.

Riolering:

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium