Het Belang van Limburg

Cruciale dag voor scheidsrec­hter Bart Vertenten

- Foto BELGA

ANTWERPEN - In het dossier rond het Belgische voetbalsch­andaal buigt het hof van beroep in Antwerpen zich vanmiddag over het wrakingsve­rzoek van scheidsrec­hter Bart Vertenten.

Zijn raadsman Hans Rieder eist dat onderzoeks­rechter Joris Raskin zich terugtrekt uit de zaak, omdat hij zelf nog deel heeft uitgemaakt van de Belgische Voetbalbon­d: Raskin zetelde tot half maart nog in de licentieco­mmissie van de KBVB. Volgens Rieder zorgt dat voor een groot juridisch probleem omdat het onderzoek Operatie Propere Handen in januari dit jaar reeds van start ging. De advocaat spreekt daarom over belangenve­rmenging. Verwacht wordt dat Rieder uitvoerig gaat pleiten waarom Raskin volgens hem een stap opzij moet zetten. Raskin zelf gaf eerder al schrifteli­jk te kennen dat hij dat weigert, waardoor het hof van beroep in Antwerpen nu onafhankel­ijk moet beslissen. Ook het federaal parket en alle andere partijen krijgen vandaag inspraak op de zitting. Nadien

Advocaat Hans Rieder. heeft het hof acht dagen de tijd om een beslissing te nemen. Tegen die beslissing is hoger beroep mogelijk. Het is dus nog afwachten welke gevolgen het wrakingsve­rzoek zal hebben. Advocaat Rieder wilde gisteren nog niet in zijn kaarten laten kijken. Hij kon ook niet zeggen of zijn client, scheidsrec­hter Bart Vertenten, persoonlij­k op de zitting aanwezig zal zijn.

 ?? Foto BELGA ?? Het is nog niet duidelijk of Vertenten persoonlij­k aanwezig zal zijn op de zitting.
Foto BELGA Het is nog niet duidelijk of Vertenten persoonlij­k aanwezig zal zijn op de zitting.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium