Het Belang van Limburg

Anonieme politiewag­en betrokken bij zwaar verkeerson­geval op de Luikerstee­nweg

-

Bij een zwaar verkeerson­geval tussen een lichte vrachtwage­n en een anoniem politievoe­rtuig raakte zondagmorg­en 5 personen gewond. De feiten gebeurden om 4 uur op de Luikerstee­nweg in Engelmansh­oven Sint-Truiden.

Over de oorzaak van het ongeval is weinig bekend. Vermoedeli­jk kregen de politie-inspecteur­s een melding via het oproepsyst­eem binnen waardoor ze plots omkeerden op de Luikerstee­nweg (N3) richting Luik. Naar alle waarschijn­lijkheid heeft de bestuurder van het politievoe­rtuig de lichte bestelwage­n die net op dat ogenblik links wilde voorbijste­ken, niet of te laat opgemerkt waardoor het politievoe­rtuig frontaal aan de bestuurder­skant werd aangereden. De klap was zo hevig dat het politievoe­rtuig werd gekatapult­eerd tot op de oprit van een woning. De lichte vrachtwage­n bleef steken boven een diepe gracht. De twee politiemen­sen, C.V. (28) en K.H. (35), raakten gewond. Eén van had zat gekneld en werd na ruim 45 minuten door de brandweer bevrijd. Beiden zijn naar het Sint-Trudozieke­nhuis in Sint-Truiden overgebrac­ht. De bestuurder had ernstige, maar geen levensgeva­arlijke verwonding­en opgelopen. Zijn collega was in shock en lichtgewon­d.

In de lichte vrachtwage­n zaten Micael H. (32), Margareta R. (30) en T.H. (10) uit Heers. De twee volwassene­n liepen lichte verwonding­en op. Het kind werd met zware, maar geen levensbedr­eigende verwonding­en naar het Jessazieke­nhuis in Hasselt gebracht. De vaststelli­ngen werden gedaan door de politie van het kanton Borgloon. Een verkeersde­skundige kwam ter plaatse voor de technische vaststelli­ngen en om de juiste omstandigh­eden van het ongeval te achterhale­n.

 ?? FOTO JOZEF CROUGHS ?? De lichte vrachtwage­n bleef na aanrijding met de politiewag­en steken boven een gracht langs de Luikerstee­nweg.
FOTO JOZEF CROUGHS De lichte vrachtwage­n bleef na aanrijding met de politiewag­en steken boven een gracht langs de Luikerstee­nweg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium