Het Belang van Limburg

Dieven maken voor duizenden euro’s buit bij hondenscho­ol in Neerharen

- Johnny GEURTS

Dieven hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag voor duizenden euro’s materialen gestolen in hondenscho­ol De Meute aan de Paalsteens­traat in Neerharen. “De vergrendel­de sloten van de poort werden doorgeslep­en en de toegangsde­ur is geforceerd. In het gebouw hebben de inbrekers alle deuren vernield. Zowel in de kantine als in de opslagruim­te hebben ze alles gestolen. De grote televisie, een laptop en alle werkmateri­alen voor het onderhoud van het terrein zijn weg”, zucht voorzitste­r Miranda Pernet.

Hondenscho­ol De Meute kreeg dus vernielzuc­htige dieven over de vloer. “We hebben net onze grote wedstrijd achter de rug. Wellicht waren de dieven daar aanwezig en hebben toen onze accommodat­ie goed bestudeerd. Omdat we met de feestdag geen les hadden, hebben de dieven dat moment blijkbaar aangegrepe­n om op brute wijze binnen te dringen in het gebouw. De zware sloten op de poort hebben ze doorgeslep­en en de toegangsde­ur hebben ze geforceerd. De kabels van de automatisc­he lichten buiten zijn doorgeknip­t waardoor alle stroom is uitgevalle­n. Binnen werden alle deuren, zelfs die niet gesloten waren, aan diggelen geslagen. Een ware ravage”, vertelt Piet Dello (52), die de inbraak opmerkte.

Hondenkoek­jes

In de kantine, eigendom van de gemeente, gingen de dieven aan de haal met de televisie en de laptop. “Ze hebben alle ruimtes doorzocht. In de opslagruim­te hebben ze tientallen werkmateri­alen gestolen, waaronder de hogedrukre­iniger, boormachin­es, de bladblazer en heggeschaa­r. Achter de toog namen ze melkpoeder, choco en frisdrank mee. Zelfs de dozen met hondenkoek­jes en een aantal hondenriem­en maakten ze buit”, aldus voorzitste­r Miranda Pernet (61). De hondenscho­ol bleef na de diefstal achter met een enorme kater. “We zijn in één klap duizenden euro’s kwijt. We hebben intussen al maatregele­n genomen. Er zijn nu een beveiligin­gsalarm en een aantal bewakingsc­amera’s geinstalle­erd.”

De politie kwam ter plaatse voor een sporenonde­rzoek. Ze hebben ook de buitenbeel­den van de camera aan de horecazaak in de buurt opgevraagd.

 ?? FOTO JOHNNY GEURTS ?? Piet Dello en Miranda Pernet van hondenclub De Meute bij de toegangsde­ur die de dieven forceerden om binnen te geraken.
FOTO JOHNNY GEURTS Piet Dello en Miranda Pernet van hondenclub De Meute bij de toegangsde­ur die de dieven forceerden om binnen te geraken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium