Het Belang van Limburg

“Helemaal geen revanche”

Sterke SIEBE SCHRIJVERS scoort tegen ex-ploeg

-

Veertien jaar lang droeg hij blauw en wit, de terugkeer van Siebe Schrijvers naar de Luminus Arena in blauw en zwart zorgde dan ook voor gemengde gevoelens. Bij de Genkse fans en vooral bij Schrijvers zelf. “Er ging van alles door me heen, toen ik scoorde. Behalve revanchege­voelens, want ik heb alles aan KRC Genk te danken.”

Het was niet de eerste keer dat Siebe Schrijvers de bezoekende kleedkamer binnenstap­te in de Luminus Arena. “Ik speelde hier al twee keer met Waasland-Beveren”, vertelde de 22-jarige Perenaar, die in 131 wedstrijde­n voor KRC Genk goed was voor 16 goals en 15 assists. “Met wisselend succes: de eerste keer 6-1 verloren, maar ook een keertje verrassend gelijkgesp­eeld.”

Fluitconce­rt

Bij die 2-2 twee jaar geleden was Schrijvers goed voor een assist. Toch nam het Genkse publiek zijn chouchou dat toen niet kwalijk, Schrijvers kreeg er zelfs applaus voor. Het ging maar om een uitleenbeu­rt. Zaterdag lag dat anders. Bij een deel van het Genkse publiek is de definitiev­e overstap van Schrijvers naar rivaal Club Brugge in het verkeerde keelgat geschoten. Het gevolg: enkele fluitconce­rten, vooral bij zijn vervanging - Schrijvers had last van de dij maar hoopt fit te geraken voor de verplaatsi­ng van dinsdag naar Monaco - kreeg hij de volle lading. “Het is jammer, maar ik had me erop voorbereid”, reageerde Schrijvers. “De dagen na mijn transfer had ik via de sociale media al negatieve reacties gekregen. Anderzijds tonen veel Genkse fans begrip voor mijn overstap. Maar in een stadion hoor je natuurlijk alleen de negatieve reacties. Het zij zo, ik kan dat relativere­n.”

Extra olie op het vuur was natuurlijk Schrijvers’ gelijkmake­r. Hij mikte een afleggertj­e van Wesley in de stuit perfect in de benedenhoe­k. Pal voor de neus van de Genkse harde kern. “Er schoot van alles door mijn hoofd”, bekende Schrijvers. “Ik heb zoveel herinnerin­gen aan deze club. Heel mooie, ik heb alles te danken aan KRC Genk. Dit voelt dan ook in geen geval aan als een revanche. Ik wist met die gemengde gevoelens ook niet goed, hoe ik mijn goal moest vieren. Ik bleef redelijk rustig, maar ik was natuurlijk wel dolblij. Dat was een belangrijk doelpunt in een topper. Daar droom je vooraf van. Ik was ook blij met mijn prestatie op zich. Ik zat goed in de match, we verdienden ook minstens een punt.”

Zevende goal

Het was al het zevende competitie­doelpunt van Siebe Schrijvers, die in de Jupiler Pro League scoort om de 65 minuten. Straffe statistiek­en. “Daar ben ik heel blij om”, besloot Schrijvers. “Ik speel hier als aanvaller, dan wordt toch ook altijd naar het aantal goals gekeken. De overstap van Genk naar Brugge vergde een aanpassing­speriode. Ik had het niet altijd makkelijk, maar ik heb nooit getwijfeld. De trainer is al die tijd ook zijn vertrouwen in me blijven uitspreken.”

Monaco

Met Club Brugge speelt Schrijvers dinsdag in Monaco zijn laatste troefkaart­en uit in Europa. “Onze prestatie moet voor het nodige vertrouwen zorgen. Het is jammer dat we niet konden winnen, waardoor we mee op kop zouden zijn gekomen. Het zat er nochtans in. Anderzijds eiste ook Racing Genk delen van de wedstrijd voor zich op. Daarom kan ik me wel met dit gelijkspel verzoenen. Hopelijk pakken we dinsdag in Monaco wél die drie punten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium