Het Belang van Limburg

Jos Vaessen

“Bryan verdient alle lof”

- Marnik GEUKENS

Siebe Schrijvers had na de wedstrijd ook lovende woorden over voor de Genkse uitblinker Bryan Heynen. “Bryan is een fantastisc­he voetballer. Hij heeft altijd al veel overzicht en loopvermog­en gehad maar intussen maakt hij ook fysiek indruk in de duels. Dat maakt hem tot één van de sterkhoude­rs bij dit Genk. Het is een rustige jongen, het heeft altijd geklikt

Siebe SCHRIJVERS tussen ons. Het is fijn om hem zo vaak terug te zien bij de nationale beloften, daar zoeken we mekaar ook vaak op.”

“Ik heb van dichtbij meegemaakt hoe verschrikk­elijk hard Bryan gewerkt heeft om terug te keren na zijn knieblessu­re. Hij verdient alle lof.” ‘Billijk’ had evengoed de titel kunnen geweest zijn boven deze wedstrijda­nalyse. Want dat was het gelijkspel in de evenwichti­ge topper KRC Genk-Club Brugge, die geen verliezer verdiende. De thuisploeg kwam verdiend op voorsprong dankzij een prachtige combinatie door het hart van de Brugse defensie en had in de eindfase via uitblinker Heynen de drie punten kunnen thuis houden. De elfde seizoensze­ge zou echter gevleid geweest zijn, aangezien een frisser en atletische­r Club deel twee van de eerste en deel één van de tweede helft volledig voor zich had opgeëist. Zo was de 1-1 van ex-Genkenaar Schrijvers oververdie­nd en kwam de ongeslagen leider goed weg, toen Aidoo op zijn eigen deklat kopte. Toch kozen we voor ‘Jos Vaessen’ als titel. De naamgever van de Genkse jeugdacade­mie moet een avond vol gemengde gevoelens beleefd hebben. Apetrots dat enkele jongeren uit de befaamde eigen groentetui­n het gezicht van de derby bepaalden. Ook al was de vaak geprezen Leandro Trossard nog afwezig, toch stond met de alom tegenwoord­ige Bryan Heynen een Limburgs toptalent in de schijnwerp­ers. Al moet de Genkse erevoorzit­ter ook even gevloekt hebben, toen uitgereken­d verloren zoon Siebe Schrijvers zijn topprestat­ie bekroonde met een rake volley. In Genk nog gebarricad­eerd door kandidaat Gouden Schoen Pozuelo, lost de sierlijke Perenaar bij Club Brugge de hoge verwachtin­gen wel in. Bijgestaan door strateeg Hans Vanaken, Limburger met Genkse roots die nooit het Racing-blauw droeg. Moge de fierheid echter de bovenhand halen. KRC Genk blijft na veertien speeldagen de autoritair­e en ongeslagen leider. Racing houdt zich wonderbaar­lijk staande tijdens een loodzware reeks wedstrijde­n, die deze week nog een vervolg krijgt tegen Besiktas en Moeskroen. 23 matchen staan al op de teller, daar komen er de volgende zeven weken nog 11 bij. Hopelijk voor volle tribunes, de sfeer tijdens een intense topper smaakt naar meer.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium