Het Belang van Limburg

“Systeem ligt me”

-

Philippe Clement stapte dus ook voor de topper voor eigen publiek af van de geijkte Genkse 4-3-3. De reden ligt voor de hand: de kracht van titelverde­diger Club Brugge schuilt centraal op het middenveld, waar de hangende spits - zaterdag Siebe Schrijvers - als vierde kracht vaak voor een overtal komt zorgen.

“Dat maakt dat Club Brugge vaak wedstrijde­n naar zijn hand kan zetten”, legde Dries Wouters uit. “Een 4-4-2 met een ruit in het midden is daar een goed antwoord op. Op die manier krijg je koppeltjes en nam Heynen de bewaking van Vanaken voor zijn rekening en Malinovsky­i die van Rits. Berge kon zo Schrijvers opvangen op de momenten dat hij terugzakte. Het was vooraf doorgespro­ken dat ik hem na een uur zou aflossen, ik kon me dus heel goed voorbereid­en op mijn invalbeurt. Toch was het niet makkelijk om er meteen te staan. Het tempo lag erg hoog en ik mis natuurlijk een beetje matchritme. Toch denk ik dat ik mijn mannetje heb gestaan. Het systeem ligt me wel.”

Geduld

Dat bewees Wouters vorig seizoen al in de wedstrijde­n tegen Club Brugge. “Mooi dat ik op die manier in de toppers een speelkans krijg. Het is geen gemakkelij­ke situatie. De concurrent­ie is groot en het niveau ligt hoog. Als de ploeg blijft winnen, kan je moeilijk een basisplaat­s opeisen. Met de jongens die minder spelen, moeten we geduld hebben. En vooral mekaar scherp houden op training. Want er zullen momenten zijn, dat je je kans krijgt. Dan moet je er staan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium