Het Belang van Limburg

“Ik voelde een slag tegen mijn kaak”

Casper De Norre verdedigt beslissing Boterberg

-

Met de hulp van wat pijnstille­rs vierde Casper De Norre zijn wederoptre­den in de basiself. Hij incasseerd­e een elleboog van Essevee-aanvaller Hamdi Harbaoui. “Ik voelde een slag tegen mijn kaak”, aldus de verdediger. “Het doelpunt werd dus terecht afgekeurd.”

STVV kwam beter voor de dag in de tweede helft. “Na de pauze volgde een totale ommezwaai. Met drie man achterin ligt ons toch beter. We hadden meer druk naar voren en Zulte Waregem kwam er totaal niet meer aan te pas. Elke tweede bal was voor ons. De kansen volgden en we scoorden nog twee keer”, aldus De Norre, die volledig hersteld is van een botkneuzin­g en scheurtje in de ligamenten. “Ik speelde met tape en onder de invloed van pijnstille­rs. Ik was dat niet gewoon, waardoor ik slechts op 90 à 95 procent speelde.”

Net voor de pauze incasseerd­e De Norre een elleboogst­oot van Harbaoui. “Voor mij was er geen discussie mogelijk: het was een elleboog. Ik ging in duel en ik voelde een slag vol tegen mijn kaak. Ik ging direct tegen de grond en riep naar de scheidsrec­hter om de overtredin­g te melden. Boterberg keek naar de beelden en gaf me gelijk.”

De Kanaries bivakkeren zo na veertien speeldagen op een zesde plek. “Het is een mooie bekroning na maanden hard werk. We moeten nu tegen Eupen een tweede uitoverwin­ning van het seizoen behalen. Zo kunnen we ons na de heenronde op een plaats in playoff 1 nestelen, een mooie prestatie voor dit STVV.”

Kunstgras

Botaka had ten slotte ook een mening over de slechte staat van het kunstgras. “Akkoord, het ziet er niet mooi uit. In de tweede helft hadden we er plots wel geen last meer van (lacht). Ik ga nu niet zeggen dat het moet verdwijnen, want we moeten het ermee doen. Wij zijn eraan gewend geraakt, maar het probleem is nog groter voor de tegenstand­ers. Het speelt in ons voordeel."

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Casper De Norre speelde met de hulp van pijnstille­rs.
FOTO JEFFREY GAENS Casper De Norre speelde met de hulp van pijnstille­rs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium