Het Belang van Limburg

Een Limburgse grand cru?

- STEF WIJNANTS

In Genk willen ze niet te snel te hoog van de toren blazen en beperkt de puntentell­ing zich tot de kloof met plaats zeven. Na veertien speeldagen bedraagt die voorsprong al 14 punten. Nog verrassend­er is de naam van de ploeg die voorlopig net uit playoff 1 valt: Standard.

Zij vormen hét mysterie van het Belgisch voetbal. De enige uitleg voor het falen van de Rouches moet de te grote stijlbreuk in de trainerska­mer zijn. Wordt de would-be sterren van Sclessin, die zich vorig seizoen alles konden permittere­n, de adem afgesneden in het strakke keurslijf van Michel Preud'homme? Willen ze die extra inspanning alleen maar doen in de absolute topmatchen? Zowel voor de ervaren coach als voor zijn spelers wordt het hoog tijd om het lek boven te krijgen. Want op deze manier dreigt een bittere strijd voor een last-minute-ticket voor playoff 1. En daar had bij de competitie­start in heel België niemand rekening mee gehouden.

In elk geval wil de huidige nummer 6 de uitdaging aangaan. STVV staat na de geslaagde inhaaljach­t tegen Zulte-Waregem op de gedroomde zesde plaats. Goudhaantj­e Kamada blijft scoren en Marc Brys ziet zijn kern vooral breder worden. Matchwinna­ar Acolatse sollicitee­rt alsmaar feller naar een basisplaat­s, straks komt ook spelmaker Bezus terug. Dit STVV heeft meer dan één pijl op zijn boog en staat klaar om een wankel AA Gent en falend Standard het vuur aan de schenen te leggen. Wie weet, wordt jaargang 2018-2019 nog een Limburgse grand cru?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium