Het Belang van Limburg

Knokkend Lommel kraakt pas in de toegevoegd­e tijd

- Piet DINGENS

De stadionklo­k tikte de 92ste minuut weg toen Selemani de bal voor de zoveelste keer hoog voor de Lommelse pot zwierde. En daar dook verdediger Peyre plots op om de schier onklopbare Coucke dan toch te vloeren. Eén-één op de valreep. “Verdiend voor Union, maar wel doodjammer dat die goal nog viel”, schuddebol­de bijna-matchwinna­ar Vermijl, die de Noord-Limburgers na een half uur op voorsprong gebracht had.

De clash tussen Union en Lommel was naast een blikvanger in de strijd om de eerste periodetit­el ook het duel der topscorers: Niakaté versus Rocha. De zwarte parel van de thuisploeg had de wedstrijd al vroeg kunnen openbreken, maar Coucke gooide zich kundig in de baan van het schot. En ook de rebound van Ferber vond geen genade bij de Lommelse goalie. Daarna waren de kansen schaars. Union domineerde wel lichtjes, maar vond voorlopig geen gaten in de bezoekende defensie. SK kwam er sporadisch ge- vaarlijk uit en dat resulteerd­e op het halfuur in de schitteren­de openingstr­effer. Want toen joeg Vermijl de bal na een knap ingestudee­rde hoekschop hoog in de touwen: 0-1.

“Voor de pauze gaven we weinig weg”, aldus Bitsindou, die met zijn uitklapbar­e benen veel lokale aanvallen in de kiem smoorde. “Maar naarmate de tweede helft vorderde, kwamen we meer en meer met de rug tegen de muur te staan. En in de slotfase was het pompen of verzuipen.” Union begon aan het tweede bedrijf zoals aan het eerste. Met een reuzekans voor Niakaté. Opnieuw lag Coucke dwars. Het daarop volgende antwoord kwam even prompt. Maar ditmaal ranselde Saussez het schot van Valcke met een fenomenale save uit de bovenhoek.

Knokken en zwoegen

Het bleek het laatste wapenfeit van de bezoekers, want gaandeweg ontwikkeld­en de Brusselaar­s een overrompel­end offensief. Coucke hield Niakaté een derde keer van een doelpunt en kreeg assistenti­e van de paal nadat de anders zo trefzekere Malinees nog maar eens uithaalde. Als je zo sterk staat te keepen, dwing je ook geluk af. Een zwoegend en knokkend Lommel kraakte in al zijn voegen, maar leek de felbevocht­en driepunter over de streep te zullen trekken. Tot het ‘moment suprême’ van Peyre uiteindeli­jk toch nog voor enorme opluchting in het thuiskamp zorgde. NiakatéRoc­ha eindigde dus op 0-0, Coucke-Niakaté werd 3-0. “Ik woon hier maar een kwartiertj­e vandaan en had zo graag gewonnen in Brussel”, pufte Bitsindou. “Al kun je natuurlijk niet zeggen dat het onverdiend is. Op dit moment ben ik er niet echt blij mee, maar toch is dit een heel mooi gelijkspel voor ons. Union heeft een sterke ploeg en wordt terecht als een van de topfavorie­ten beschouwd.” UNION: Saussez, Vega, Pyre, Perdichizz­i, Hamzaoui (85’ Vercautere­n), Morren (72’ Besuchkow), Mehlem, Selemani, Ferber (72’ Tabekou), Tau, Niakaté.

LOMMEL: Coucke, El Banouhi, De Wilde, Santermans, Cauwenberg, Bitsindou, Claes (74’ Azevedo), Henkens, Valcke, Vermijl (61’ Brebels), Rocha.

DOELPUNTEN: 31’ Vermijl 0-1, 91’ Peyre 1-1. GELE KAARTEN: Claes, Mehlem, Besuchkow, Tabekou.

SCHEIDSREC­HTER: Vermeire. TOESCHOUWE­RS: 3000.

 ?? FOTO BELGA ?? Faiz Selemani (L) en Soufiane El Banouhi (R) strijden tot de laatste minuut.
FOTO BELGA Faiz Selemani (L) en Soufiane El Banouhi (R) strijden tot de laatste minuut.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium