Het Belang van Limburg

Tongeren blijft ongeslagen

-

Ook streekriva­al en leider Riemst heeft geen einde kunnen maken aan de zegereeks van Datovoc Tongeren B. Kivola kwam zaterdag in de Eburons Dome 1-2 voor, maar legde toch nog de duimen.

Met Vanminsel en Smets veelvuldig aan het kanon liep Kivola 1-2 uit. In set vier gidste de sterke Vermeulen Riemst naar 15-16 en 19-20, maar de sterk ingevallen Jorunn Vranken sloeg Tongeren naar een tiebreak. Daarin serveerde Deckers voor Riemst een 11-8-achterstan­d eigenhandi­g weg, maar de zeer solide Emelie Luyck trok voor Tongeren uiteindeli­jk de zege aan boord. In de stand blijft Riemst op de tweede plek. Met een match minder gespeeld is Tongeren voorlopig vierde.

Vechtlust

“Vanaf de derde set hadden we het moeilijk op de hoeken”, aldus een opgeluchte Datovoccoa­ch Niels Notelaers. “Maar op vechtlust kunnen we het dus ook. Jorunn Vranken is heel sterk ingevallen. Ze werd in receptie geviseerd, maar hield goed stand. Haar opslagen hebben Riemst extra onder druk gezet. Ik had niet durven dromen dat we onze eerste vijf competitie­matchen zouden winnen. Maar over een titel hoor je mij met geen woord reppen.”

Geduldig verder werken

Riemst-coach Peter Thijssen zag waar het schoentje wrong. “In het midden kwamen we te weinig in het stuk voor. Aan de pass had Piraprez ook niet haar beste dag, hoewel ze er serverend wel goed doorkwam tegen haar ex-ploeg. Onze aanvallers hebben misschien veel punten achter hun naam staan, maar toch vond ik ze niet doeltreffe­nd genoeg. Maar niet getreurd. Dit is pas onze tweede nederlaag, opnieuw na een tiebreak op verplaatsi­ng. We zijn een nieuwe ploeg en werken geduldig verder.”

SETSTANDEN:

TONGEREN:

RIEMST:

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Met Vanminsel (L) aan het kanon liep Kivola uit, maar Datovoc trok het laken toch nog naar zich toe.
FOTO TOM PALMAERS Met Vanminsel (L) aan het kanon liep Kivola uit, maar Datovoc trok het laken toch nog naar zich toe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium