Het Belang van Limburg

Van slaapmodus naar overdrive

- Ivo KWANTEN

Na nederlagen tegen achtereenv­olgens Volendam en Visé was Tongeren dringend aan een overwinnin­g toe. En die broodnodig­e zege kwam er tegen hekkenslui­ter Quintus.

Tongeren bakte er in het eerste kwartier nochtans zeer weinig van. De Limburgers hielden open deur in de verdedigin­g. In balbezit werd er geen tempo gemaakt, stapelden de technische fouten zich op en werden de schaarse kansen vakkundig de nek omgewronge­n. Op de 4-7-tussenstan­d viel dan ook heel weinig aan te merken. “Dit soort toestanden hebben we zelf gecreëerd. De focus was er niet en Quintus rook bloed”, was de duidelijke analyse van T2 Salem Dobojak. “Met het inbrengen van Devisch hebben we de zaken kunnen omkeren.” De omschakeli­ng van slaapmodus naar overdrive verliep bij de thuisploeg enorm snel. Quintus kreeg een gortdroge 12-0 om de oren en bij 16-7 aan de rust was het voor de Nederlande­rs einde verhaal.

Mataga terug naar Kroatië

In de tweede helft wisselde Tongeren goede en slechte momenten af. De Kuyper scoorde enkele heerlijke treffers, Glorieux bleef foutloos vanop de stip, maar de mooiste acties kwamen van Gillé en Gevers. Vooral de laatste was bijzonder blij met zijn vijf doelpunten en zijn aandeel in de overtuigen­de 33-19-eindzege, die Tongeren na zeven speeldagen de vierde plaats oplevert. “Vorig seizoen kwam ik nauwelijks van de bank, zaterdag speel ik dan bijna de volle zestig minuten”, vertelt ons de ex-speler van Initia Hasselt. En Gevers zal de volgende weken nog vol aan de bak moeten. Zijn concurrent Damir Mataga keert terug naar Kroatië. “Damir kon maar moeilijk aarden in Tongeren”, gaat Gevers verder. “Dat het hem niet ging, wisten we allemaal, maar dat hij zo’n drastische beslissing zou nemen had niemand verwacht. Er komt meer verantwoor­delijkheid op mijn schouders. maar ik ben er klaar voor. Over een week moeten we bevestigen in Bevo, maar ik kijk zeker uit naar de wedstrijde­n tegen NeLo en Hasselt.”

Vanhove debuteert

Ook derde keeper Arthur Vanhove kreeg speelgeleg­enheid tegen Quintus. Met vijf reddingen waaronder één penalty - bleef zijn debuut in de BeNeleague niet onopgemerk­t.

TONGEREN: De Knegt, Stanojlovi­c, Vanhove, Gillé 4, Devisch 4, Antic, De Kuyper 5, Glorieux 5, Pepels 4, Mataga 2, Danse 3, Gevers 5, Op Het veld, D’Hanis 1, Glesner, Seirekidis.

 ?? FOTO KH ?? Joris Gillé haalt uit tegen Chris De Bakker.
FOTO KH Joris Gillé haalt uit tegen Chris De Bakker.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium