Het Belang van Limburg

Kreasa Houthalen bij de laatste zestien

-

Kreasa Houthalen heeft zich vlotjes geplaatst voor de 1/8-finales van de beker van België. Houthalen, dat de heenwedstr­ijd tegen Sint-Truiden al gewonnen had met 33-25, bleek nu ook in de return een maatje te groot. Houthalen en Amy, dat Uilenspieg­el uitschakel­de, zijn daarmee de enige twee overgeblev­en tweedeklas­sers bij de laatste zestien. Sint-Truiden bood in de eerste helft nochtans knap weerwerk. De Haspengouw­ers namen een aantal keren de leiding en ook bij 13-13 aan de rust zat er een prestigeze­ge in. De thuisploeg klampte ook in de tweede helft nog een vijftal minuutjes aan (15-16), maar moest dan het initiatief aan Houthalen laten.

Kortrijk

In de 1/8-finales neemt Kreasa Houthalen het nu op tegen eersteklas­ser Apolloon Kortrijk. De West-Vlamingen verloren zaterdag hun return in Izegem met 2825, maar hadden de heenwedstr­ijd met 21 doelpunten verschil gewonnen. Kortrijk is ook leider in eerste nationale en laat gevestigde waarden als Doornik, Eynatten en Merksem achter zich. De heenwedstr­ijden zijn voor 17 november, de terugwedst­rijden worden een week later afgewerkt.

SINT-TRUIDEN: Joris Carpentier 1, D. Krasuski 2, Jackers 4, K. Krasuski 3, Ceyssens 6, Eljoudoudi 1, Jasper Carpentier 3, Barthels 3. HOUTHALEN: De Langhe 6, Lamers 3, Mrowiec 1, Poelmans 1, Schepers 5, Vlijm 4, Kreemers 2, Van De Vliet 5, Maes 1.

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Cedric Barthels wringt zich voorbij de Houthalens­e defensie.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Cedric Barthels wringt zich voorbij de Houthalens­e defensie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium