Het Belang van Limburg

Beverlo en Gingelom stunten

Levert Limburg acht van zestien clubs voor de achtste finales?

- Jo TREKELS

Slagen Leopoldsbu­rg (thuis tegen Besiktas Gent) en Heusden-Zolder (in Jette) er vanavond in hun bekerduels tot een goed einde te brengen? Dan zal Limburg de helft van de zestien clubs voor de achtste finales leveren. De balans staat na vrijdag op zes. United Beverlo en provincial­er Borussia Gingelom zorgden voor dé verrassing­en. Bravo! Negen Limburgers konden niet stunten.

Enkele van de geëliminee­rde clubs stonden dan ook voor een heuvel, die ze nooit over konden: een sterke eersteklas­ser. ’t Siebelke Hoeselt was kansloos tegen MalleBeers­e (4-15), Meeuwen tegen Halle-Gooik (1-11) en Auto 5 Genk tegen Lierse (0-8). Tweedeklas­ser United Wellen kwam al wat dichter tegen Roselies. Het knokte via Duric, Vermeulen en de herstelde Bojanovic terug van 0-3 naar 3-4, maar botste op een efficiënte­re tegenstand­er. Derdeklass­er Futsal United Boxberg kwam veel dichterbij een stunt, het verloor na 3-3 en strafschop­pen (1-3) van eersteklas­ser Celtic Houthalen.

“Een sterke prestatie van onze jongens”, zuchtte de onfortuinl­ijke coach Franco Coppola. “We leidden met 3-1 en als we onze kansen afgewerkt hadden, hadden we gewonnen. Nu bepaalde een gemiste strafschop van Mo Bouazil jammer genoeg dat we eruit liggen.”

Beresterk Beverlo

Er werden nog drie Limburgse derby’s betwist vrijdag. Il Mondo Paal en Onbetong Tongeren moesten ruim het onderspit delven tegen Renolim Borgloon (1-7) en een ijzersterk RSC Koersel (7-0). Een even groot klassevers­chil was er in United Beverlo tegen Eisden-Dorp. 7-1 werd het en dat is toch opmerkelij­k als je weet dat Eisden-Dorp de eerste- en Beverlo de tweedeklas­ser is. “Beverlo is een ploeg die echt compact als ploeg speelt”, vertelde verliezend coach Antoine Merlino. “Zij waren goed en wij een drama, een totale offday. De spelers lieten de club in de steek.” Zijn landgenoot Kevin Meijer van Beverlo had meer reden tot lachen.

“Of ik dit verwacht had? Ik wist dat we een goede kans maakten. Ik had vijf van hun spelers al onder mijn hoede in Nederland en ken hun sterke en zwakke punten. Of we eerste klasse niveau zijn? Voor mij als nieuwkomer is dat moeilijk te zeggen, maar na vrijdagvon­d mogen we wel zeggen dat we mee zouden kunnen in eerste. Toch is het zaak om de voetjes nu op de grond te houden. We mogen niemand onderschat­ten in de competitie. In de volgende bekerronde spelen we thuis tegen HalleGooik. Een mooie beloning”, knipoogde de Beverlocoa­ch.

Provincial­er verrast

Volgt u nog? Na Hasselt, dat eerder RC Maasmechel­en wipte, blijven dus over: Houthalen, Koersel, Borgloon, Beverlo en… Borussia Gingelom. De derdeprovi­ncialer elimineerd­e tweedeklas­ser La Louvière, zoals Nick Valkenborg­h voorspelde in onze vrijdagkra­nt: 3-2.

“In balverlies stond het goed en we hebben veel kansen gecreeerd”, zei de doelman. “La Louvière was op één speler na compleet, we verdienden dus deze zege.” Gingelom blijft ongeslagen dit seizoen. Heusden-Zolder of Jette is gewaarschu­wd. (RICHTDATUM 7/12): Moeskroen - Roselies; Leopoldsbu­rg/Besiktas Gent - Ranst; Charleroi Houthalen; Gingelom - Jette/Heusden-Zolder; Borgloon - Malle-Beerse; Hasselt - Lierse; Koersel - Antwerpen; Beverlo - Halle-Gooik.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Wellen deed Roselies wankelen, maar botste uiteindeli­jk op een efficiënt Roselies.
FOTO TOM PALMAERS Wellen deed Roselies wankelen, maar botste uiteindeli­jk op een efficiënt Roselies.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium