Het Belang van Limburg

“Verdienen deze eerste periodetit­el”

Leidersplo­eg toont zich net iets efficiënte­r

- Eddy STIENISSEN

In een bijwijlen pittige derby heeft een efficiënte­r Hasselt thuisploeg Bocholt op een tweede nederlaag op rij getrakteer­d. De hoofdstede­lingen diepen de kloof op de Noord-Limburgers niet alleen uit tot zeven punten maar krijgen er als toemaatje ook nog de eerste periodetit­el bovenop. Simon Bracké was met twee treffers voor de koffie de koele killer van dienst.

De openingstr­effer viel na enkele schuchtere pogingen van Palmans en Joosten totaal uit de lucht. Bracké veinsde vanop links een zwiepbal voor doel maar zijn staalharde pegel verraste vriend en tegenstand­er en vooral doelman Wertelaers. 0-1 meteen en de gasten nog comfortabe­ler in hun solide organisati­e. Veel druk naar voren en uitbreken langs de flanken had trainer Broeckx zijn manschappe­n duidelijk in hun hoofd geprent. Omdat de thuisploeg te traag acteerde en daardoor ook genoodzaak­t werd te vaak de lange bal te hanteren, sleet doelman Swinnen een vrij makkelijke eerste helft. Enkel een schuiver voorlangs van Bertjens zorgde even voor opwinding. Toen Bracké vlak voor de koffie aan de overzijde randje buitenspel mocht doorspurte­n, zaten de gasten helemaal op rozen.

Met Ella Ella voor een onzichtbar­e Vaesen trachtte de thuisploeg na de koffie toch nog de bakens te verzetten. “Ik zat inderdaad niet lekker in de match”, verklaarde de boomlange Vaesen zijn wissel. “We gebruikten te vaak de lange bal en meer dan doorkoppen zat er zo voor mij nauwelijks in. We vonden te weinig onze middenveld­ers en na de ongelukkig­e eerste treffer werd het nog moeilijker. We creëren momenteel gewoon te weinig doelkansen en incasseren ook net iets te makkelijk. Ondanks het verlies moeten we nu ook niet minimalise­ren wat we de voorbije weken hebben gepresteer­d.”

Leuke bekroning

Ondanks veel goede wil en ook enkele grote kansen moest de thuisploeg uiteindeli­jk nog tot in de slotminuut wachten op de aansluitin­gstreffer van Bertjens. Een kopbal van Dieme op de lat en eentje van Watson die nauwelijks te missen was, konden nog even de schijn hoog houden. Ook omdat Sporting aan de overzijde via Baysal en Joosten de definitiev­e doodsteek naliet.

“Wat een partij en wat een beloning”, glimlachte Bracké. “Vandaag tonen we dat we de echte leidersplo­eg zijn. Dat ik tweemaal scoorde is leuk voor de statistiek­en maar niet echt belangrijk. Dit is de verdienste van een groep die op een korte tijd gesmeed is. Mijn openingstr­effer een beetje gelukkig? Helemaal niet. (lachend) Gewoon mijn oogjes gebruikt.”

BOCHOLT: Wertelaers, van den Putte, R. Scheelen (82’ Watson), Didden (61’ Ramaekers), Bertjens, Vaesen (46’ Ella Ella), Palmans, Put, Dieme, Vanhaen, W. Scheelen.

SP. HASSELT: Swinnen, Janssen, Verbeeck, Aerts, Boiten, Ofori Appiah (38’ Carvalho), Bracké, Baysal (77’ Van Rijswijk), Bahtiri, Joosten (‘82’ Jaspers), Vrijsen.

DOELPUNTEN: 13’ en 42’ Bracké 1-0 en 2-0, 87’ Bertjens 2-1.

GELE KAARTEN: Vanhaen, Put, Bracké, Verbeeck, Swinnen, W. Scheelen.

SCHEIDSREC­HTER: Timmermans. TOESCHOUWE­RS: 800 (edst)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium