Het Belang van Limburg

“Niks moet, maar alles mag”

Kevin Oris trapt THES naar schitteren­de 27 op 30

- Kristof JACOBS

THES Sport won zaterdagav­ond verdiend op het veld van LierseKemp­enzonen dankzij twee doelpunten van Kevin Oris. De spits opende de score al na vijf minuten en zette zijn ploeg halfweg de eerste helft op rozen. Daarna speelde de fiere leider de wedstrijd gecontrole­erd uit. “Die kloof met de achtervolg­ers is mooi, maar we hebben geen ploeg om kampioen te spelen”, tempert Oris.

THES schoot op het Lisp goed uit de startblokk­en en kwam na vijf minuten al op voorsprong toen Oris een hoge voorzet van Deferm met rechts aanpakte en net naast de paal binnen prikte. “Eigenlijk was het een frommelgoa­l”, lacht Oris. “Normaal zou ik die bal met links shotten, maar omdat mijn stappen niet uit kwamen trapte ik met buitenkant rechts en ging de bal traag binnen. Bij de tweede maakte Jeunen goed de ruimte en trapte ik de assist van Deferm overhoeks binnen.” Het enige dat de thuisploeg daar in de eerste helft tegenover kon stellen was een kans voor Boulaouili, maar Brughmans zat er goed tussen. In de tweede helft ging Lierse wel op zoek naar de aansluitin­gstreffer en dreigde het via Kuijlaars, maar de Looise verdedigin­g stond pal. Een kopbal van Vanaken ging nog voorlangs, Bastiaens trapte de beste kans voor de thuisploeg van dichtbij over.

”Zo lang mogelijk bovenaan blijven staan”

“Na die 0-2 hebben we geen zotte dingen meer gedaan. Zij kozen heel vaak voor de lange bal, maar achterin stond het bij ons weer heel goed. Het tactisch plannetje van de trainer werkte perfect, dat mag zeker gezegd worden. Onze trainer wordt vaak onderschat, maar dat we het zo goed doen hebben we voor negentig procent te danken aan hem. Hij haalt het maximum uit de spelersgro­ep. Ik heb al met veel goede trainers gewerkt, maar Bart steekt er toch bovenuit.” Ondanks de 27 op 30 en de ruime kloof met de eerste achtervolg­er wil Oris de voetjes op de grond houden. “Ik vind het mijn verantwoor­delijkheid om de druk weg te houden. We beleven nu een prachtig sprookje en we gaan natuurlijk ons uiterste best doen om zo lang mogelijk bovenaan te blijven staan, maar we hebben geen ploeg om kampioen te spelen, he. Neemt niet weg dat er wel iets staat. Je ziet op het veld dat we een groep kameraden zijn, dat iedereen extra meters wil maken voor een ploegmaat. Dat is zeker een van onze sterktes. Volgende week gaan we er weer tegenaan tegen RWDM en ook dan willen we die drie punten. Maar er is geen enkele druk. Niks moet, alles mag. De topploegen die ons willen inhalen spelen wél met het mes op de keel en dat is voor ons een groot voordeel. En als wij nog drie punten pakken, zijn we al zeker van het behoud”, knipoogt de aanvaller.

LIERSE: Vits, Schops, Bastiaens, Van Der Veken (30’ Molenbergh­s), Nelissen (72’ Boujouh), Boulaouali, Da Silva, Kuijlaars, Buyens, Wils, Sols.

THES: Brughmans, Jeunen (90’ Brouwers), Spruyt, Moutawakil (72’ Reykers), Stefani (85’ Van Aerschot), Oris, Battista, N. Hulsmans, Christiaen­s, Vanaken, Deferm. DOELPUNTEN: 6’ Oris 0-1, 22’ Oris 0-2.

GELE KAARTEN: Jeunen, Boujouh. SCHEIDSREC­HTER: Brinckman.

 ?? FOTO GMAX ?? Ook tegen Kempenzone­n staat Oris aan het kanon.
FOTO GMAX Ook tegen Kempenzone­n staat Oris aan het kanon.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium