Het Belang van Limburg

“Zijn op de goede weg”

-

Heur-Tongeren heeft geen tweede keer kunnen winnen dit seizoen. Invaller Jungschleg­er deed het stadion ontploffen, maar Segers zorgde alsnog voor een koude douche. De Limburgers blijven zo laatste.

In een slordige eerste helft waren beide ploegen eenmaal gevaarlijk. Na een snelle tegenstoot knalde Baur tegen de paal. Aan de overkant was er een sublieme redding van Govoni nodig om de openingstr­effer van Van De Vreede te voorkomen. Invaller Tshibuabua toonde zich in de tweede helft meteen een meerwaarde. Maar het was wachten op supersub Di Livio Jungschleg­er voor doelpunten. Vier minuten na zijn invalbeurt plaatste de Nederlande­r het leer beheerst in de verste hoek. De thuisploeg gaf de wedstrijd echter opnieuw uit handen. Segers knalde de rebound onhoudbaar tegen de touwen: 1-1. In de slotfase hield Govoni het hoofd koel. Na afloop baalde Jungschleg­er als een stekker. “Mijn doelpunt was een mooie binnenkome­r, maar ik had liever gewonnen. Ondanks het resultaat hebben we vandaag toch laten zien dat we op de goede weg zijn.”

HEUR-TONGEREN: Govoni, Quintiens, Creemers,Vanderhove­n, Vanheeswyc­k, Paulus, Rochus (57’ Weckx), Wagemans,Ketelslege­rs (67’ Jungschleg­er), Baur (57’ Tshibuabua), Legenvre. VOSSELAAR: Blondeel (46’ Claessen), Nijs, Engelen, Segers, Van De Vreede, Vaes, Koks (67’ Verheyen), Hannes, Julien, Havermans, Defossez. DOELPUNTEN: 71’ Jungschleg­er 1-0, 79’ Segers 1-1.

GELE KAART: Segers.

SCHEIDSREC­HTER: Krieken. TOESCHOUWE­RS: 220. (matr)