Het Belang van Limburg

“Moeten heel dringend op

Strafschop doet match kantelen Achtste doelpunt van Tom Lacroix beslist derby

- Geert STIENISSEN

Tot minuut 70 hield Pelt gelijke tred met de leider. Een goedkope strafschop zowat halfweg de tweede helft was er te veel aan. Pelt eindigde de match met tien.

Met het uitvallen van middenveld­er Geijsels moest bij Pelt coach Knapen al vroeg reorganise­ren. De eerste kans was een pegel van Verbiest die Hannes in corner verwerkte. Even later knalde Klaps een loepzuiver­e kans over. Een fout van Khani op Lambrecht zorgde voor Tienen voor een strafschop, die Meeus perfect omzette. Een mistasten in de Pelt-defensie leverde Tienen een tweede doelpunt op. Bij de derde van Calgan was de match al gespeeld en stond Pelt nog met tien. Driekwart wedstrijd de evenknie zijn en dan nog zwaar de boot in gaan. Coach Geert Knapen: “Het blijft het liedje van elke week. Wij scoren moeilijk. Nu moeten wij de wedstrijd tegen de leider niet perse winnen, maar een puntendeli­ng zat erin. Het laatste kwartier geven wij alles weg en slikken weer drie tegengoals. Wij zullen deze week de kopjes weer moeten fris maken. Tegen Helson wordt het andere koek.”

ESP. PELT: Mertens, Khani, Swolfs, Goossens (81' Van Hees), Deckers, Klaps, Verbiest, Schilderma­ns, Geijsels (29' Black), Van Vlerken (81' Leën), Vandebriel.

TIENEN: Hannes, Materne (62' J. Vos), A. Vos, Meeus, Weeghmans, Lambrecth (74' Calgan), Grancea (84' Marchoul), Lusadusu, Claes, Cabumi, Bogaerts.

DOELPUNTEN: 69' Meeus 0-1 (strafschop); 73' Grancea 0-2; 88' Calgan 0-3.

GELE KAARTEN: Verbiest, Schilderma­ns, Van Vlerken, Grancea, Cabumi,

RODE KAART: 87' Schilderma­ns (2x geel). STRAFSCHOP: 70' Meeus (omgezet). SCHEIDSREC­HTER: Huyghe. TOESCHOUWE­RS: 350.

Dertig goede Termiense minuten waren onvoldoend­e om de zege in eigen huis te houden. Daarvoor waren de Bilzerse aanvallen te snedig. En toch was het wachten op de voorsprong tot goaltjesdi­ef Tom Lacroix een strafschop nette. “De coaches kennen mijn handleidin­g waardoor ik snel de weg naar doel vind”, aldus Tom.

Een vorstelijk­e Ferhat Teker heerste een derde van de match over het middenveld. In die periode legden de Genkenaars leuke combinatie­s op de grasmat. De 1-0-voorsprong kwam er na een vrije trap van Bloemen. De vijfde assist van de kleine buitenspel­er werd in een tijd in doel verlengd door Teker. Ferhat lanceerde momenten later Ulenaers, wiens voorzet bij Opdekamp belandde alvorens te worden geblokt. Termien zou nog één uitgespeel­de kans creëren maar Yildiz plaatste de aflegger van Ulenaers naast de kooi van Dengis. “Een half uur deed mijn team alles juist”, vond Termiencoa­ch Tomas Daumantas. “Want met hoge druk en snelle balwisseli­ng hadden we overwicht. Vervolgens laten we BilzenWalt­wilder al te gemakkelij­k in het spel komen.”

Nochtans was Eendracht gewaarschu­wd. In het straatje gestuurd twijfelde Zejnilovic te lang, waardoor een sliding van Hustinx nog soelaas bracht. Toch stond de stand halverwege in evenwicht. Een onzelfzuch­tige Heleven vond de Servische Nederlande­r, die nu van dichtbij wel de gelijkmake­r nette. “Het duurde een half uur alvorens mijn jongens de ruimte vonden”, analyseerd­e de bezoekende coach Erik Eurlings. “Daarna waren we erg gevaarlijk met snedige ballen in de rug van de tegenstrev­er. Na het strafschop­doelpunt van Lacroix kwamen we ondanks de vele lange ballen van Termien niet meer in de problemen. Uiteraard bleef het opletten. Ook al omdat spitsen Heleven en Godard oog in oog met goalie Bruno vergaten om de bevrijdend­e derde treffer tegen de netten te pegelen.”

Ulenaers - Lacroix

De derby Termien - Bilzen-Waltwilder was ook een strijd tussen aanvallers Kenneth Ulenaers en Tom Lacroix, in een ver verleden ploegmaats bij Hasselt. De prijsschut­ters scoorden voor deze speeldag zeven keer. Enkel Lacroix lukte een achtste. “Vandaag knokten we onszelf terug in de match”, aldus de vierende doelpunten­maker. “Met mijn elfmeter betaalde ik het geloof van de staf in mij terug. In twee seizoenen Bilzen-Waltwilder, onderbroke­n door een pechseizoe­n bij Hasselt waarin ik het vertrouwen niet kreeg, trapte ik elke strafschop binnen. Dit is ook al mijn derde penalty van het seizoen. Of ik een magische formule heb? Allerminst, ik ga uit van het gevoel van het moment. Maar ik ga mijn favoriete hoek zeker niet verklappen. Ik wil immers niemand op ideeën brengen”, lachte Tom. “Ook ik leef al mijn hele voetballev­en om te scoren”, pikte Ulenaers aan. “Toch is er geen sprake van een competitie tussen mezelf en andere spitsen. Met zeven goals in tien partijen doe ik wat er van mij gevraagd wordt: scoren. Alleen hebben die goals weinig opgeleverd. We starten elke match met goede intenties. En al te vaak loopt het spaak op verdedigen­d vlak. Het gevoel heerst dat elke aanval kan uitmonden in een 100% kans voor de tegenparti­j. En het zijn steeds weer andere foutjes. Dat moet absoluut uit ons spel. Staf en spelers moeten dus heel dringend een oplossing zoeken. Want zo kan het niet langer.”

TERMIEN: Bruno, Croonen (80’ Pulinx), Hustinx, Philipsen, Kroonen, Teker, Voorn, Opdekamp (76’ Vanoppen), Yildiz (70’ Gijzen), Ulenaers, Bloemen.

BILZEN-WALTWILDER: Dengis, Mayala, Theunissen, Weerts, Appermont, Swijngedou­w, Schoubs, Ubachs (76’ El Ghoulbzour­i), Heleven, Lacroix, Zejnilovic (62’ Godard). DOELPUNTEN: 9’ Teker 1-1, 38’ Zejnilovic 1-1, 66’ Lacroix (strafschop) 1-2.

STRAFSCHOP: 66’ Lacroix (omgezet).

GELE KAARTEN: Yildiz, Croonen, Philipsen. SCHEIDSREC­HTER: Torbeyns. TOESCHOUWE­RS: 320.

Gewaarschu­wd

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium