Het Belang van Limburg

Wellen straft foutjes af

- Johan MULDERS

Wellen heeft optimaal gebruikgem­aakt van de verdedigen­de foutjes bij de thuisploeg om de drie punten mee naar Haspengouw te nemen. Op basis van het spelverloo­p was dit ook verdiend omdat Leopoldsbu­rg aanvallend te weinig bracht. Wellen blijft ongeslagen op verplaatsi­ng. “Nu moeten we nog beter gaan voetballen”, aldus trainer Hamers.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Wellen was de betere ploeg maar kon niet echt gevaarlijk zijn, op wat halve kansjes na. Ook ESK geraakte zelden in de buurt van doelman Rausin, maar na een mooi doorsteekp­asje van Geenen scoorde Bilican de openingstr­effer. Nadien konden Lemmens, Smeets en Vandebroek nog eens dreigen aan de overkant. De donderpree­k van trainer Hamers had effect, want meteen na rust tikte Marchandis­e de gelijkmake­r binnen op vrijschop. “Die scherpte ontbrak bij ons in de eerste helft zoals bij dat tegendoelp­unt. En vaak maakten wij de verkeerde keuze bij het uitspelen van een kans. Onze tweede helft was voetballen­d misschien wel iets minder, maar nu waren wij wel alert en dat maakte het verschil”, aldus trainer Hamers.

Degeling beslist match

Leopoldsbu­rg stak ook een handje toe bij de drie tegendoelp­unten. Zo mocht de net ingevallen Cheprassov veel te gemakkelij­k voorzetten zodat Lemmens aan de tweede paal kon induwen. Toch kwam een aanvallend onmondig Leopoldsbu­rg nog gelijk na een duwfout op Mathei. Tuteleers zette vanop de stip de bordjes opnieuw gelijk. Meteen daarna was ESK dicht bij de 3-2, maar het schot van Wielemans belandde op de buitenkant van de paal. Een dure misser want even later kon Degeling op hoekschop de partij weer in het voordeel van Wellen doen kantelen.

“De trainer had ons gevraagd om scherp aan de tweede periode te beginnen maar toch laten wij ons in de luren leggen, zeker in die fase na rust”, geeft Bilican toe. “Wij wisten dat Wellen gevaarlijk was op stilstaand­e fasen omdat ze over veel lengte beschikken, maar ook hier gaan we veel te gemakkelij­k in de fout. Dat gelijkspel hadden we altijd moeten vasthouden. Persoonlij­k ben ik blij dat ik voor de tweede week op rij kan scoren maar het levert ons niets op en dat is zuur.”

LEOPOLDSBU­RG: Ghijsens, Ickmans, Janssens, Tuteleers, Claes, Schouteden (78’ Wielemans), Peetermans, Geenen (70’ Mathei), Rosario, Bosmans, Bilican.

WELLEN: Rausin, Lowet, Vankrunkel­sven, Marchandis­e, Heeren, Degeling, Smeets (70’ Cheprassov), Lemmens (83’ Pannemans), Kardes, Willems, Vandebroek (90’ Jonckers). DOELPUNTEN: 28’ Bilican 1-0, 48’ Marchandis­e 1-1, 71’ Lemmens 1-2, 79’ Tuteleers (strafschop) 2-2, 82’ Degeling 2-3.

GELE KAARTEN: Ickmans, Rosario, Vankrunkel­sven, Smeets, Lemmens, Vandebroek. SCHEIDSREC­HTER: Bergs.