Het Belang van Limburg

“Bree-Beek blijft daar niet staan”

Thuisploeg pakt na boeiend duel tegen leider in extremis punt

- Jos CASTERMANS

Herk FC (1prov.) heeft na de rust bij Bree-Beek laten zien waarom het op kop staat. De leider drukte constant, kwam desondanks 1-0 achter, maar maakte er in enkele minuten tijd toch 1-2 van. Een gedreven Beek-Bree gaf echter niet op en stelde in de toegevoegd­e tijd niet onverdiend gelijk. Dat volstond niet om Herk FC van de eerste periodetit­el te houden.

Geen hoogstaand voetbal in een gelijkopga­ande eerste periode. Verbeeck trof de paal en Fory knalde over, maar daar stelde de thuisploeg twee uithalen van Vanbuel en eentje van Verheyen tegenover.

“Herk is de beste ploeg waar wij tot nu toe tegen gespeeld hebben”, reageerden de interimtra­iners Rudi Jassen en Jan Coenegrach­ts, die de fakkel nu doorgeven aan Johny Peluso (zie blz. 30). De interimcoa­ches waren blijkbaar onder de indruk van de druk die Herk na de rust ontwikkeld­e. Maar Bree-Beek speculeerd­e op de counter en nadat Willems het doelkader had getroffen, rondde Berben een actie Willems-Vanbuel succesvol af: 1-0. Herk bleef drukken, Verbeeck en Stoffelen geraakten echter niet voorbij Dingenen. De thuisploeg had het moeilijk, maar bleef de tegenaanva­l zoeken. Vanbuel die tweemaal voor Valkeners ver- scheen, vergat de leider echter definitief knock-out te slaan. En dan trokken de jonge Herkse invallers Van De Paer (19) en Stoffelen (21) de aandacht. Eerst legde Van De Paer Stoffelen de gelijkmake­r op de voet en even later leverde diezelfde Stoffelen een perfecte bal af die Verbeeck krachtig binnenkopt­e: 1-2.

Minuut 92

De thuisploeg gooide alles in de aanval en toen Peeters niet goed bij een hoge bal kon viel het leer met wat geluk recht op de knikker van Aabbou die niet aarzelde: 2-2. “Als je in de 92ste minuut nog met 1-2 leidt, ben je natuurlijk ontgoochel­d met dit resultaat”, verwerkte de Herkse coach Meykens de opdoffer. “Maar ’t is ook zo dat we op tien minuten van het einde nog met 1-0 achter stonden. Herk heeft meer dan z’n elf basisspele­rs. Dat hebben Van De Paer en Stoffelen vandaag toch wel laten zien. Aanvankeli­jk hebben wij onze kansen niet benut en toen we op achterstan­d kwamen, zijn we blijven voetballen. We hebben tegen een sterk Bree-Beek gespeeld, zij blijven daar niet staan.”

Bij Bree-Beek zeiden Janssen en Coenegrach­ts: “We zijn naar een 3-4-3 overgescha­keld. We hebben een goede organisati­e neergezet. Toen we achter kwamen, zijn de kopjes niet naar beneden gegaan. 2-2 is een juiste uitslag. Herk had kunnen winnen, maar wij ook.” BREE-BEEK: Dingenen, Mallet, Stienaers, Goossens, Willems (70’ De Ceulaer), Verheyen, Vanbuel (80’ Coninx), Aabbou, Martens, Cardeynael­s (72’ Peeters), Berben.

HERK: Valkeners, Theunissen, Buekers, Lowies, Fory, Verbeeck, V. Peeters, Vaes (46’ Van De Paer), Stokmans (60’ Stoffelen), Bertels, Gerrits. DOELPUNTEN: 66’ Berben 1-0, 81’ Stoffelen 1-1, 86’ Verbeeck 1-2, 91’ Aabbou 2-2.

GELE KAARTEN: Fory, Vaes, Cardeynael­s, Verheyen, Goossens. SCHEIDSREC­HTER: Kums. TOESCHOUWE­RS: 300. (jc)

Herk kon winnen, wij ook. 2-2 is een juiste uitslag Interimcoa­ches JANSSEN en COENEGRACH­TS (Bree-Beek)

Bekijk de video op www.hbvl.be/fclimburg

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Maarten Dingenen en Tim Mallet voorkomen dat bezoeker Kobe Stokmans scoort.
Foto DICK DEMEY Maarten Dingenen en Tim Mallet voorkomen dat bezoeker Kobe Stokmans scoort.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium