Het Belang van Limburg

Derby van gemiste kansen

- Kris THEEUWEN

Buren Wijchmaal (3A) en Hechtel deelden zondag de punten na een matige derby: 2-2. Vooral Hechtel morste in de eerste helft met de kansen en ontsnapte in het slot nog aan een koude douche.

Wijchmaal-trainer Akkermans had een plannetje klaar om Hechtel zo min mogelijk in haar spel te laten komen. Dat leek niet echt te werken, want al vroeg kon De Jonge via de paal en de rug van doelman Schuurmans de score openen.

De thuisploeg kwam echter met nog meer geluk op gelijk hoogte, toen Eyckens de vrijschop van Dalemans door de handen liet glippen: 1-1. De bezoekers bleven kans op kans creëren, maar wrongen ze ook telkens de nek om. Zo geraakte Maex tot twee keer toe niet voorbij doelman Schuurmans. “Vóór rust hadden we al met drie goals verschil moeten voorstaan. Maar als je de kansen niet afmaakt, is daar het spreekwoor­delijke deksel. Met dit punt schieten we niets op. Het hadden er gewoon drie moeten zijn”, sakkerde Hechtel-coach Corstjens. Bij Wijchmaal was coach Akkermans tevreden met het punt: “Al hadden er dat op het einde nog drie geweest kunnen zijn. Dat zou wel niet helemaal verdiend zijn, maar de laatste twintig minuten konden we onze druk verhogen en waren de beste kansen toch nog voor ons.” WIJCHMAAL: Schuurmans, Vermijl, Bormans, N. Vanhove, Akkermans, K. Vanhove, Dalemans (87’ Colemont), Meli, Hoeben, Cuypers, Vandenberk.

HECHTEL: Eyckens, Prenen, Linden, Reymen, De Jonge (50’ Overath), Maex (80’ P. Feyen), Vermijl, Pinxten, Tysiak, Kortzorg (76’ B. Feyen), Elia.

DOELPUNTEN: 4’ De Jonge 0-1, 16’ K. Vanhove 1-1, 23’ Prenen 1-2, 80’ Meli 2-2. GELE KAARTEN: Meli, Kortzorg, Reymen. SCHEIDSREC­HTER: Wielockx. TOESCHOUWE­RS: 170. (krth)

?? FOTO RL ?? Een duel tussen doelpunten­makers Prenen en Vanhove.
FOTO RL Een duel tussen doelpunten­makers Prenen en Vanhove.