Het Belang van Limburg

Peeters beslist duel met twee goals en assist

- Bart SCHIJNS

KFC Hamont (2A) boekte gisteren een 3-0-zege tegen een vooral aanvallend onmondig Lindelhoev­en. Met twee doelpunten en een assist kroonde Ferren Peeters zich tot man van de match. Lindelhoev­en-trainer Forier verstopte zich niet achter de vele afwezigen en noemde de zege van de thuisploeg “verdiend”.

KFC Hamont besliste de partij halfweg de eerste helft met twee snel opeenvolge­nde doelpunten. Ferren Peeters kopte eerst een corner van Geelen onhoudbaar binnen om enkele minuten later een voorzet van diezelfde Geelen te verlengen tot bij Zurel, die de keeper tegenvoets passeerde: 2-0.

Aan de overkant was eerder al Mathias Vaesen op doelman Stelten gestuit en ook een schot van Deferm vlak vóór rust werd door Stelten onschadeli­jk gemaakt.

Na de koffie was er wel veel goede wil van de bezoekers, maar echte kansen kregen ze niet bij elkaar gespeeld. Ferren Peeters maakte nog zijn tweede treffer van de middag, waarna Hamont zelfs nog naliet de score hoger op te laten lopen.

“In september was ik een maand met het leger weg”, legde Ferren Peeters uit. “Na enkele invalbeurt­en kreeg ik nu weer een basisplaat­s. Natuurlijk is het dan fijn als je daarvoor kan bedanken met twee doelpunten en een assist. Vooral die eerste kopbal zat er mooi in. ” “We hebben voetballen­d meer gebracht dan de voorbije weken”, voegde trainer Sannen daar aan toe. “Uit de statistiek­en blijkt dat ons dat vooral lukt op eigen terrein. Daar moeten we nu verder op blijven focussen.” Lindelhoev­en-coach Marc Forier nam zijn spelers in beschermin­g. “Op basis van inzet valt mijn mannen niets te verwijten. Aanvallend brachten we inderdaad opnieuw te weinig en dat is frustreren­d. Ik kan geen spelers bij toveren, dus rest ons niets anders dan hard te blijven werken. Hamont won verdiend.” KFC HAMONT '99: Stelten, Mooijmans, Reyskens, Goossens, Thys, De Vos (84' Coninx), Zurel (73' Vrijsen), Leao Kessels, Maes, Geelen (54' Cisse Peeters), Ferren Peeters.

LINDELHOEV­EN: Huysmans, Claes, Koen Maes, Jansen, Geunens, Poelmans, Meeus, Goutsmet, Vaesen, Mues (74' Plessers), Deferm.

DOELPUNTEN: 23' Ferren Peeters 1-0, 26' Zurel 2-0, 68' Ferren Peeters 3-0.

GELE KAARTEN: Goutsmet, Corthouts. SCHEIDSREC­HTER: Huls. TOESCHOUWE­RS: 130. (bs)

 ?? Foto RAYMOND LEMMENS ?? Claes en Leao Kessels in duel.
Foto RAYMOND LEMMENS Claes en Leao Kessels in duel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium