Het Belang van Limburg

“Efficiënti­e is ook kwaliteit”

E. Henis boekt derde zege op rij ondanks “zwakste match in weken”

- Rudi SMEETS

Hoeselt blijft in de kelderverd­ieping van tweede provincial­e B geparkeerd. De bezoekers begonnen nochtans goed, maar in het derde kwartier bouwde een tot dan weinig imponerend Henis makkelijk een 3-0-voorsprong uit. De thuisploeg hoefde daarna geen wereldvoet­bal te spelen om de drie punten thuis te houden. “Onze zwakste match van de laatste weken”, vond coach Jurgen Bosch.

VIP-dag in Henis, dat betekent vooraf meer ambiance dan gewoonlijk, maar na de aftrap viel de vrolijkhei­d vlug weg. Roodzwart liet zich wegduwen door een enthousias­t Hoeselt, dat na de 0-3-nederlaag van de week voordien iets goed te maken had. Trainer Jean-Paul Colla voerde vier wissels door en zag zijn team gretig van start gaan. Tot aan de zestien liep het prima, maar in de laatste zone was de onmondighe­id groot.

Dat wreekt zich natuurlijk tegen een ploeg die beschikt over een opportunis­t als Goffart, tegen Zutendaal goed voor drie treffers. Gisteren opende hij de score met een rake kopstoot. Twee minuten later verdubbeld­e Haesen de voorsprong en net vóór de pauze strafte de kwieke pocketspit­s een misrekenin­g van doelman Lambrechts af. Boeken dicht na één helft. De tweede periode was niet meer dan een wandeling onder een milde herfstzon.

Dertig punten

“We willen zo rap mogelijk dertig punten pakken. Met negen op negen schiet het aardig op”, zei Jurgen Bosch. “Het behoud blijft het eer- ste doel, maar ik wil de lat ook niet te laag leggen. Behalve Schoonbeek-Beverst was er geen ploeg die ons wegzette. Toegegeven, tegen Hoeselt speelden we allesbehal­ve een grandioze partij. Als het na een half uur 0-1 staat, hebben we niets te zeggen, maar efficiënti­e is ook een kwaliteit.”

Bosch’ collega Jean-Paul Colla bleef voor de derde keer op rij met lege handen achter. “Zeker in de beginfase speelden we goed in twee à drie tijden, maar we hebben helaas geen afwerkers. Hopelijk brengt de terugkeer van Dassen wat meer aanvallend­e scherpte. Hoe dan ook, volgend weekend moeten we winnen tegen hekkenslui­ter Heers.”

E. HENIS: Goffin, Van Samang, Proesmans, Leonaers, Reynders (81’ Assola), Fransen (86’ Goddet), Schoefs, Ruette (46’ Bellefonta­ine), Streignart, Haesen, Goffart

KVV HOESELT A: Lambrechts, Duelen, Thoelen, Martens (77’ Driesen), Yildirim, Spruyt, Hijjit (46’ Bastiaens ), Vandeweyer, Sagang, Nelissen, Behrami (61’ Dassen) DOELPUNTEN: 29’ Goffart 1-0, 33’ Haesen 2-0, 41’ Haesen 3-0, 89’ Driesen 3-1 SCHEIDSREC­HTER: Luyckx TOESCHOUWE­RS: 200. (rusm)

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? Haesen houdt Yildirim af.
Foto TOM PALMAERS Haesen houdt Yildirim af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium