Het Belang van Limburg

Caracciolo benut twee strafschop­pen

- Kristof JACOBS

Boxberg (4A) won gisteren de derby bij Turkse Rangers met 2-3. De thuisploeg klom nochtans twee keer op voorsprong, maar Caracciolo bracht de bezoekers telkens vanop de stip op gelijke hoogte. Een kwartier vóór tijd knikte Pirotte de winning goal tegen de touwen: 2-3.

Turkse Rangers kwam op het kwartier op voorsprong, toen Achahbar - in de diepte gestuurd de bal met de punt van de schoen binnentikt­e.

Lang kon de thuisploeg niet genieten, want enkele minuten later werd Sarcinella foutief afgestopt en scoorde Carraciolo vanop de stip: 1-1. Halfweg de eerste helft bracht verdediger Tanrioven zijn ploeg op 2-1, toen hij een verre uittrap van doelman Karakaya op de slof nam en vanop de middenlijn heerlijk binnenknal­de. Toch kwam Boxberg nog vóór de rust weer langszij. Rosello ging neer en de ref wees opnieuw naar de stip. Carraciolo miste niet. Een kwartier vóór tijd besliste Pirotte de wedstrijd: 2-3. In de slotminuut kwam Karayilmaz nog dicht bij de 3-3, maar hij knalde over. Volgens Turkse Rangers-trainer Engin Alattin zat er zeker meer in. “We hebben te veel kansen laten liggen. We kwamen wel twee keer op voorsprong, maar die strafschop­pen brachten Boxberg telkens weer in de match. De eerste was terecht, bij de tweede gebeurde de fout buiten de zestien. Ach, het zit ons de jongste weken niet mee, hopelijk keert dit snel.” Freddy Vodnik van Boxberg was tevreden met het resultaat. “Maar het was zeker geen hoogstaand­e partij. Al was het grote aantal afwezigen bij ons daar niet vreemd aan.”

TURKSE RANGERS: Simsek, Ercan (75’ Karayilmaz), Tanrioven, Nagas, S. Kara, Karakus (55’ E. Gunyar), Demirtas, Achahbar (67’ V. Gunyar), Karapinar, Yasar, Bicici.

BOXBERG: Karakaya, Doomen (72’ Benkheil), Bouazil, Sarcinella, Battista, Pirotte, Todde, Rosello (46’ Chab), Caracciolo (91’ Bammens), Hassani, Pusceddu.

DOELPUNTEN: 16’ Achahbar 1-0, 22’ Caracciolo (strafschop) 1-1, 26’ Tanrioven 2-1, 45’ Caracciolo (strafschop) 2-2, 78’ Pirotte 2-3. STRAFSCHOP­PEN: 22’ Caracciolo (omgezet), 45’ Caracciolo (omgezet). GELE KAARTEN: Chab, Pirotte, S. Kara. RODE KAART: 88’ Chab (2x geel). SCHEIDSREC­HTER: Maes. TOESCHOUWE­RS: 50. (kj)

?? FOTO SEM ?? Karapinar wringt zich voorbij bezoekers Battista en Hassani.
FOTO SEM Karapinar wringt zich voorbij bezoekers Battista en Hassani.