Het Belang van Limburg

Oldtimer Ford Mustang raakt zwaar beschadigd bij brand

- Roger DREESEN

Aan de Gielenweg in Kreyel is zaterdagna­middag een houten garage volledig uitgebrand. Buren zagen de rook en verwittigd­en de bewoners. Onder meer een klassieke Ford Mustang heeft grote schade opgelopen. Het afdak en ook het dak van de achterbouw liepen brandschad­e op. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Niemand raakte gewond. Zaterdagna­middag rond 14.30 uur is brand uitgebroke­n in een achterbouw aan de Gielenweg in Kreyel. Het vuur is waarschijn­lijk ontstaan aan de grijze afvalconta­iner die achter het houten gebouw stond. De vlammen sloegen snel over naar het houten onderdak met kunststof golfplaten. Daaronder stond een 40 jaar oude Ford Mustang. De bewoginnen ners werden door een achterbuur gealarmeer­d.

De aangeslage­n bewoners zijn blij dat de brand niet tijdens de nacht is ontstaan. “Zelf hadden we immers niets in de gaten. Onze buurman heeft de rook opgemerkt aan de achterkant van onze woning. Hij is over de schutting geklauterd en we zijn samen onmiddelli­jk be- blussen”, vertelt de eigenaar van de Mustang. Ondertusse­n werd de brandweer verwittigd. “De Mustang, een oldtimer die ik 15 jaar geleden in Nancy (Frankrijk) heb gekocht, was volledig gerestaure­erd. Gelukkig heb ik die nog net op tijd kunnen wegrijden vanonder het afdak. De Mustang liep wel grote schade op, onder meer aan het lakwerk en het lederen dak.” Andere materialen die onder het afdak gestockeer­d stonden, gingen in de vlammen op.

Het vuur sloeg ook over naar het dak van de achterbouw en zette zich door via de dakisolati­e. De brandweer van Bree was snel ter plaatse en kon erger voorkomen, zo werden de dakpannen weggenomen om de smeulende dakisolati­e te kunnen blussen. Hierdoor bleef de brandschad­e aan de woning beperkt.

Onze buurman heeft de rook opgemerkt aan de achterkant van onze woning. Hij is over de schutting geklauterd en we zijn samen onmiddelli­jk beginnen blussen

Eigenaar Ford Mustang

 ?? FOTO ROGER DREESEN ?? De eigenaar kon de 40 jaar oude Ford Mustang nog net op tijd uit de garage rijden.
FOTO ROGER DREESEN De eigenaar kon de 40 jaar oude Ford Mustang nog net op tijd uit de garage rijden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium