Het Belang van Limburg

Team Scheire helpt blinde vrouw fotografer­en

- Tom VETS

In de tweede aflevering van ‘Team Scheire’ staat zelfs

Lieven Scheire perplex. Zijn bollebozen vinden een oplossing voor een haast onmogelijk­e opdracht: een blinde vrouw wil zelf foto’s kunnen maken met haar smartphone.

Monique uit Brugge is een blinde vrouw van 41. Ze is met een visuele beperking geboren en ondanks verschille­nde operaties werd ze toch volledig blind. Als blinde is het moeilijk om mee te zijn in de digitale wereld. Ze gebruikt al verschille­nde apps voor blinden (Blindsquar­e, Be my Eyes, Lightdetec­tor, …) maar die zijn zeer beperkt en weinig gebruiksvr­iendelijk. Ze heeft een zoon, maar die is niet altijd beschikbaa­r om haar te helpen. Binnenkort begint Monique een training met het allereerst­e blindegele­ideminipaa­rd van Europa. Een traject dat ze graag zou vastleggen op foto en online wil delen met haar omgeving. Zien aan de hand van een fotobeschr­ijving zou haar leven mooier maken. Haar droomoplos­sing is dus een app die haar begeleidt om goeie foto’s te nemen. “De opdracht klinkt onmogelijk, maar onze specialist­e van Microsoft is de uitdaging aangegaan”, vertelt Lieven Scheire. “Dit is één van de opdrachten waarvan het resultaat een half mirakel is.”

Nog in deze aflevering ontmoeten we Pluim, een kerel die alle kracht in de spieren verliest, maar toch nog met zijn vrouw wil kunnen dansen. Ingenieur Ronald ziet verborgen oplossinge­n waar anderen problemen zien...

 ?? Foto CANVAS ?? Lieven Scheire en zijn team van bollebozen realiseren “een half mirakel”: ze helpen een blinde vrouw die wil kunnen fotografer­en.
Foto CANVAS Lieven Scheire en zijn team van bollebozen realiseren “een half mirakel”: ze helpen een blinde vrouw die wil kunnen fotografer­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium