Het Belang van Limburg

‘Boer zkt Vrouw’ hakt laatste knopen door

- Raymond DE CONDÉ

Reist rechtenstu­dente Evelyn (28) uit Paal definitief naar Canada voor de

liefde van boer Bjorn (28)? De stap is groot. Vanavond zien we hen eerst nog op trip in enkele nationale parken van Canada: ziet Bjorn zijn ‘buikgevoel’ bevestigd? Intussen moeten nog twee boeren de knoop doorhakken: Manu in Zuid-Afrika en Jan in Australië maken hun keuze bekend.

Bjorn had in een vorige aflevering eerst Lore naar huis gestuurd, met wie hij helemaal geen klik had. Vorige week zagen we hem een tocht te paard maken met Jolien en Evelyn. De Limburgse had nog nooit op een paard gezeten en stond er eerst nogal huiveracht­ig tegenover. Zij kreeg het braafste paard. Achteraf zei ze: “Ik ben verschoten dat ik het zo leuk vond.” Een paar dagen later daagde An Lemmens op en moest Bjorn zijn keuze bekendmake­n. Hij stuurde Jolien naar huis.

Van zijn keuze voor de Paalse Evelyn was Bjorn “voor 80 procent zeker”: “Ik denk dat het een gut feeling is maar ik denk wel dat het de juiste is. Zij is wat losser en staat op een plezante manier in het leven.” Hij houdt niettemin een slag om de arm: “Om nu al te weten of zij de vrouw is waar ik de rest van m’n leven mee kan doorbrenge­n, dat is moeilijk na een week natuurlijk. Voor ons allebei.” Vanavond zien we hen op trip in enkele nationale parken van Canada. Zou Evelyn definitief naar Canada reizen voor de liefde? Bjorn is in Noord-Amerika helemaal thuis, hij vestigde zich jaren geleden met zijn ouders, broer en zus aan de andere kant van de oceaan en produceert daar honingwijn. Evelyn moet hier méér achterlate­n.

Geen hartenbrek­er

Ook Jeroen (27), de veeboer met 1.200 koeien in Duitsland, maakte zijn keuze en hij liet Dina Tersago zelfs vervroegd naar Duitsland komen om die bekend te maken. Zijn probleem: “Ik ben bang dat Joëlle in de put gaat zitten. Ze ontwikkelt gevoelens voor mij en ik heb niet graag dat meisjes voor mij staan te schreeuwen, ik ben geen hartenbrek­er.” Zo werd het Severien, die na het vertrek van Joëlle opgelucht verzuchtte: “Niet meer die stress en al dat gedoe.” Vanavond zien we Jeroen en Severien tijdens hun eerste nacht in een vijfsterre­nhotel en ze maken een trip in Duitsland, even weg van de koeien.

Bergen

Zorgboer, psychother­apeut en exLooienaa­r Jitse (22) had niet het probleem dat hij dames ongelukkig moest maken: Christy (20) en Marlies (19) stapten zelf op en zo bleef alleen Emily (27) over die oorspronke­lijk tweede keus was want zij kon pas naar Noorwegen vertrekken nadat Siska (18) had afgehaakt. Vanavond zien we Jitse en Emily in de sfeervolle stad Bergen, de pittoreske plek waar Sandra Kim in 1986 het Songfestiv­al won en waar nu Jitse op straat uitpakt met een verrassend­e move.

Manu (53), de gegoede weduwnaar en olijfboer in Zuid-Afrika, en Jan (29), de cowboy die voor andere boeren werkt in Australië, moeten in de voorlaatst­e aflevering kiezen aan welke dame ze hun hart willen geven, maar ze vinden het allebei moeilijk om iemand te kwetsen. Manu twijfelt tussen Hilde, die haar gevoelens durft tonen, en Christine, die vindt dat de man de vrouw moet veroveren. Jan maakt zijn beslissing ’s avonds bekend bij een kampvuur. Hij is zeker van zijn keuze, maar Laura en Romina hebben er geen idee van wie de gelukkige is.

→ ‘Boer zkt vrouw’, VTM, 20.35 uur

 ??  ?? Boer Bjorn en de Paalse Evelyne trekken door de nationale parken van Canada. Klikt het nog steeds? Foto BOER ZKT VROUW: DE WERELD ROND
Boer Bjorn en de Paalse Evelyne trekken door de nationale parken van Canada. Klikt het nog steeds? Foto BOER ZKT VROUW: DE WERELD ROND

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium