Het Belang van Limburg

STVV knokt zich top 6 binnen

Kamada en Truiense invallers knokken Kanaries opnieuw top zes binnen

- Gunter SCHOOFS

STVV springt opnieuw naar de felbegeerd­e zesde plaats na een overwinnin­g tegen Zulte Waregem. De mannen van Francky Dury leidden aan de rust met 0-1, daarna toverde Marc Brys een heel ander STVV op de mat. Kamada mikte na een assist van de ingevallen De Sart zijn zesde van het seizoen tegen de netten, andere invaller Acolatse profiteerd­e vijf minuten voor tijd helemaal van de numerieke meerderhei­d, na een uitsluitin­g van Harbaoui. “Dit is de beste manier om te antwoorden”, lachten Acolatse en De Sart hun verwijzing naar de bank weg.

STVV hoopte zich te herpakken na de zwakke prestatie in Charleroi. In vergelijki­ng met dinsdag voerde Marc Brys twee wijziginge­n door. Casper De Norre kwam in de plaats van Elton Acolatse, Cristian Ceballos kreeg de voorkeur op Alexis De Sart. Pijnlijk voor Acolatse en De Sart, maar zij dienden hun coach zondagavon­d ook meteen weer van antwoord. En hoe…

Elleboog van Harbaoui

Het kunstgras op Stayen leek in de beginfase meer op een schaatsbaa­n en daar had STVV zelf wonderwel het meest problemen mee. Harbaoui lag volop op de loer, hij zette Steppe al in de eerste minuten aan het werk. STVV kwam niet tot kansen en vond geen oplossinge­n voorin. “Het was pijnlijk om toe te kijken vanop de bank. Er was te weinig beweging in de ploeg. We raakten niet aan uitgespeel­de kansen”, aldus Alexis De Sart, die door Brys meteen uit de dugout gehaald werd tijdens de kampwissel. “Gelukkig werd die 0-2 niet goedgekeur­d op slag van rust”, lachte De Sart. “Als de VAR die elleboog van Harbaoui niet had opgemerkt, was het kalf misschien verdronken geweest. Nu wisten we dat we nog kans maakten.” Een elleboog die nog voer voor discussie werd op de persconfer­entie. Een geldige goal en dus 0-2 volgens Dury, geen juiste beslissing volgens Brys omdat Harbaoui ‘maar’ geel kreeg. “Soit, de coach vroeg me om goed de ruimtes op te zoeken, op die manier probeerden we meer druk te zetten op de verdedigin­g van Zulte Waregem”, vervolgde De Sart. “Het juiste recept denk ik. De coach vond het alweer.” De Sart was dus heus niet rancuneus ondanks zijn verwijzing naar de bank. “Goh, ik denk dat ik op de juiste manier geantwoord heb, niet? Misschien was ik wat vermoeid de voorbije matchen, maar vandaag heb ik me toch heel goed herpakt. Net als de hele ploeg na de rust.”

Held Acolatse

De Sart deed de match dus mee kantelen, hij had Kamada immers van een assist voorzien, maar dé matchwinna­ar werd Elton Acolatse. Net als De Sart naar de bank verwezen, perfect geantwoord. “Ach ja, Casper was terug, dus had ik wel verwacht dat ik niet zou starten”, aldus Acolatse. “Wel heb ik laten zien aan de coach dat ik altijd wil spelen. Tegen Club Brugge had ik me offensief zo getoond, tegen Charleroi was dat plots een stuk minder, al vond ik me daar defensief ook weer niet slecht. Dit is alvast een heerlijke avond voor me. Jordan Botaka zette de actie op, de bal ging na een kluts in de lucht. Ik nam hem meteen op de slof. Het gevolg heb je kunnen zien. Het was al geleden van de wedstrijd tegen Oostende vorig seizoen dat ik scoorde. Ja dit deed dus deugd. We profiteerd­en zo optimaal van de uitsluitin­g van Harbaoui, die toch wel terecht was. We moeten nu proberen om dat verschil tussen uit en thuis kleiner te maken. De ploeg, ook ikzelf. We reizen naar Eupen om ons steviger in de top zes te nestelen. Dat we na dit weekend Standard passeren in de klassering is schitteren­d, toch?”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium