Het Belang van Limburg

“Geen sprake van revanchege­voelens”

Horvath houdt beresterke BRYAN HEYNEN van beslissend­e treffer

- Sven CLAES

De clash tussen leider KRC Genk en eerste achtervolg­er Club Brugge had op het middenveld veel weg van een Limburgse derby. Neeroetere­naar Bryan Heynen stond oog in oog met Lommelaar Hans Vanaken en Perenaar Siebe Schrijvers. “Het was raar om Siebe te zien scoren tegen ons”, aldus Heynen, die zowel offensief als defensief een topprestat­ie neerzette.

Philippe Clement pakte tegen Club Brugge opnieuw uit met een recept dat zijn succes bewezen heeft: 4-4-2. Heynen stond zo voor het eerst samen met Sander Berge én Ruslan Malinovsky­i aan de aftrap.

“Het was mijn taak om het middenveld te controlere­n”, vertelt Heynen. “In de eerste helft zijn we daar zeker in geslaagd. Vanuit het middenveld viel ook het doelpunt van Ndongala. De tweede helft was meer gelijkopga­and. Club Brugge nam meer risico’s en kwam sterker en sterker voor de dag. Na hun snelle tegendoelp­unt hebben we nog getracht iets terug te doen, maar in de slotfase wilden we vooral een nederlaag vermijden. Het was al bij al een leuke wedstrijd voor het talrijk opgekomen publiek.”

Vista van Vanaken

Heynen kreeg de taak om Lommelaar Hans Vanaken uit de wedstrijd te houden. Met ook Perenaar Siebe Schrijvers was het Brugse middenveld Limburgs getint.

“Het leek wel een Limburgse derby (lacht). Vanaken is één van de beste voetballer­s in België. Het is nooit gemakkelij­k om tegen hem te spelen. Het is altijd een uitdaging. Vanaken heeft ongeloofli­jk veel vista. Hij ziet het spel altijd een stap sneller dan de rest. Het is niet makkelijk om daarop te anti- ciperen. Hij bewees opnieuw zijn goudwaarde voor dit Club Brugge. Het gaf mij dan ook een goed gevoel dat ik een redelijke wedstrijd speelde.” Maar ook in aanvallend opzicht liet de Neeroetena­ar zich opmerken. “Het was hetzelfde verhaal als tegen Antwerp. Toen speelde ik tegen Lior Refaelov die net als Vanaken veel vooruit denkt. Dan moet je het ook aandurven om er een aantal keer over te gaan. Het doelpunt was er opnieuw bijna. Altijd weer bijna (lacht). Ik hoop dat dat doelpunt eindelijk eens valt. Ik moest in die actie een stap achteruit zetten en met links uithalen. De doelman redde knap. Als die bal iets hoger kwam, zat hij binnen. Ik kom niet vaak in die zone. Ik ben ook Ally Samatta niet.”

De tank van de kilometerv­reter is nog niet leeg. “Ik probeer altijd op de juiste plek te staan. Als ik daarvoor nu eenmaal kilometers moet malen, is het maar zo. Ik ben er zeker niet vies van om vuile meters te maken. Ik voel me wel vermoeid, maar gelukkig recupereer ik snel. Na mijn zware knieoperat­ie heb ik mijn lichaam alleen maar beter leren kennen. Ik zal het nu sneller aangeven als ik een pijntje voel, want dan weet ik dat ik niet verder kan.”

Publieksli­eveling

Het Genkse publiek heeft er een publieksli­eveling bij. Heynens goede vorm straalt af bij de achterban.

“Het geeft mij een ontzettend warm gevoel. Ik vind het fijn dat de supporters mij waarderen. Het is toch voor hen dat je het doet. Door weer en wind komen zij altijd kijken.”

Hans Vanaken heeft ongeloofli­jk veel vista. Hij ziet het spel altijd een stap sneller dan de rest. Het gaf mij dan ook een goed gevoel dat ik een redelijke wedstrijd speelde tegen hem

Bryan HEYNEN

 ??  ??
 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Heynen torent boven Schrijvers uit. Uiteindeli­jk eindigde het duel tussen beide vrienden onbeslist.
FOTO JEFFREY GAENS Heynen torent boven Schrijvers uit. Uiteindeli­jk eindigde het duel tussen beide vrienden onbeslist.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium