Het Belang van Limburg

“Veel Turken tussen Genk-fans”

Heusdense fanclub van Besiktas maakt zich op voor wedstrijd tegen KRC Genk morgenavon­d

- Thomas JANSEN/Zahra BOUFKER

HEUSDEN-ZOLDER/GENK - “Morgenavon­d zullen er toch Turken tussen de Genk-fans zitten, maar ik verwacht geen problemen.” Dit zegt Bayram Gursoy, voorzitter van de Heusdense fanclub van Beskitas (foto). Volgens hem hebben vele Turken een abonnement gekocht voor de drie thuiswedst­rijden van Genk in de Europa League. Maar KRC Genk ontkent dit. De club zet 25 extra mensen uit de Turkse gemeenscha­p in.

HEUSDEN-ZOLDER/GENK - “Er zullen donderdag toch veel Turken tussen de Genkse fans zitten. Maar ik verwacht niet dat die voor problemen gaan zorgen.” Dat zegt Bayram Gursoy, voorzitter van de Heusdense fanclub van Besiktas, de Turkse topclub die morgenavon­d tegen KRC Genk speelt. Volgens hem hebben Turken van over het hele land, en daarbuiten, een abonnement gekocht voor de drie thuiswedst­rijden van Genk in de Europa League. De Limburgse club ontkent dat. “We hebben daarop geanticipe­erd. Ook voor de abonnement­en gold de voorwaarde dat je de voorbije vijf jaar al een ticket voor een match van KRC Genk gekocht moest hebben.”

De zenuwen staan hoog gespannen voor de wedstrijd tussen KRC Genk en de Turkse topclub Besiktas morgenavon­d. Niet alleen op het veld, maar zeker ook ernaast. Tweehonder­d agenten moeten ervoor zorgen dat alles veilig verloopt. Omdat Besiktas na zware rellen in Lyon vorig jaar geschorst dreigt te worden bij nieuwe pro- blemen, neemt de club officieel geen fans mee. Bijgevolg probeerden de Turkse supporters massaal tickets in de Genkse vakken te kopen, waarna KRC Genk besloot om 2.250 fans van Besiktas in een uitgebreid bezoekersv­ak toe te laten. Dat betekende dat verschille­nde thuissuppo­rters hun vaste stekje moesten inruilen voor een andere plaats in het stadion, een beslissing die online veel kritiek oogstte.

Bayram Gursoy, voorzitter van de Heusdense fanclub van Besiktas, laat het niet aan zijn hart komen. “We gaan er een feestje van maken”, zegt hij. “We vertrekken met een bus met vijftig mensen aan ons supporters­lokaal op de Koolmijnla­an. In het stadion zullen we applaus geven voor KRC Genk. We zijn hen heel dankbaar dat ze ons op die manier verwelkome­n.”

Abonnement­en

Ondanks het uitgebreid­e bezoekersv­ak verwacht Gursoy dat er nog veel Turkse fans tussen de thuissuppo­rters zullen zitten. “Meteen na de loting hebben Turken van over het hele land, maar ook daarbuiten, een abonnement gekocht voor de drie thuiswedst­rijden van Genk in de Europa League. Ze dachten dat ze anders nooit naar KRC Genk-Besiktas konden gaan kijken. Sommigen hebben daar nu zelfs spijt van, omdat ze liever in het bezoekersv­ak zouden zitten. Maar ik verwacht niet dat ze voor problemen zullen zorgen. Besiktas heeft nu al een slechte naam, de fans willen die niet nog meer bezoedelen.” KRC Genk maakt zich echter

sterk dat het zo’n vaart niet zal lopen. “Net als voor de losse tickets gold voor de abonnement­en de voorwaarde dat je de voorbije vijf jaar minstens één keer een ticket voor een wedstrijd van KRC Genk gekocht moest hebben”, klinkt het. “Dat hebben we meteen zo beslist met het veiligheid­srisico voor deze wedstrijd in het achterhoof­d.”

 ??  ??
 ?? Foto KAREL HEMERIJCKX ?? “We gaan er een feestje van maken”, klinkt het bij de fans van Besiktas in Heusden-Zolder.
Foto KAREL HEMERIJCKX “We gaan er een feestje van maken”, klinkt het bij de fans van Besiktas in Heusden-Zolder.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium