Het Belang van Limburg

Steeds meer (jonge) vrouwen laten borsten verkleinen

Dana Cypers liet 1,5 kg borstweefs­el weghalen

-

Zes jaar geleden liet Dana Cypers (40) uit Heusden-Zolder haar borsten verkleinen. “Mijn schouders waren aan het doorzakken, mijn nekwervel groeide scheef, ik voelde me totaal niet aantrekkel­ijk”, vertelt ze. “De borstverkl­eining was de beste beslissing die ik ooit nam.”

Toen de eigenares van schoonheid­sstudio Ameerah haar plannen aan klanten en familie vertelde, waren die niet meteen laaiend enthousias­t. “‘Oh, nee. Je ziet er zo toch goed uit’, zeiden ze. Maar zelf krijg ik nog altijd nachtmerri­es als ik denk aan de tijd voor mijn operatie”, vertelt Cypers. “Ik was na twee bevallinge­n van een grote D naar een H gegaan. Mijn schouders waren aan het doorzakken, mijn nekwervel groeide scheef, ik voelde me totaal niet aantrekke- lijk. Kortom, ik had een heel laag zelfbeeld.”

Tot na de operatie in het Sint-Franciscus­ziekenhuis van Heusden-Zolder. “Sinds ik van een H-cup naar een kleine D-cup ging, ben ik een heel andere vrouw geworden. En dat zagen veel mensen rondom mij. Ik schaam me er ook niet voor: vrouwen die met vragen zaten, liet ik mijn borsten zien. De twijfelaar­s van toen hebben zich intussen ook laten opereren. Dat ik mensen heb kunnen inspireren om de stap te zetten, maakt me gelukkig. De borstverkl­eining was de beste beslissing die ik ooit nam.”

De pijn na de operatie valt volgens Dana Cypers ook mee. “Mijn borsten zijn sindsdien niet veel veranderd, dat vind ik mooi. Het is nog altijd puur natuur, maar dan met een paar littekens. En die zie ik al bijna niet meer.”

 ?? FOTO BB ?? Dana Cypers: “Mijn nekwervel groeide scheef.”
FOTO BB Dana Cypers: “Mijn nekwervel groeide scheef.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium