Het Belang van Limburg

“Van een tegenslag maken we een kans”

Herman Standaert (Aerotrim)

-

OVERPELT - Aerotrim, het bedrijf dat al 53 jaar verankerd is in Overpelt, investeert 15 miljoen in de totale heropbouw van het gebouw. De spuitbusse­nfabrikant werd begin dit jaar getroffen door een zware brand maar zet die tegenslag om in nieuwe opportunit­eiten.

14 februari 2018. In onze krant kon u lezen hoe een uitslaande brand de dag voordien het bedrijf Aerotrim in Overpelt quasi in de as legde. Twee werknemers raakten daarbij lichtgewon­d. Maar het had erger gekund. De brandweer wist een aantal vaten met erg brandbare producten en explosiege­voelige ruimtes te vrijwaren. Aerotrim is gespeciali­seerd in het afvullen van spuitbusse­n en werd in 2008 een onderdeel van de Soudal-groep van Vic Swerts.

“De brand was een moment om na te denken over de toekomst van ons bedrijf”, zegt general manager Herman Standaert van Aerotrim. “We hebben toen besloten om het hele bedrijf weer op te bouwen en van de gelegenhei­d gebruik te maken om het hele productiep­roces te moderniser­en. Dat ambitieuze plan, goed voor een investerin­g van 15 miljoen euro, is nu in volle uitvoering.”

Een paar maanden geleden werden de nieuwe kantoren al in gebruik genomen. Momenteel wordt het productiep­roces helemaal vernieuwd. “De productieh­al wordt uitgerust met een volautomat­isch gestuurde mengerij, waardoor we opnieuw tot de top zullen behoren in de sector van de aerosolpro­ducenten”, aldus Standaert. “Er zullen bovendien dertig tot vijftig nieuwe arbeidspla­atsen worden gecreëerd. Daarmee zorgen we voor de verdere verankerin­g van Aerotrim in Limburg”, besluit hij.

 ?? FOTO HBVL ?? Herman Standaert.
FOTO HBVL Herman Standaert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium