Het Belang van Limburg

Doelman hele maand januari onbeschikb­aar

-

Philippe Clement zal het in januari zonder zijn eerste doelman moeten stellen. Danny Vukovic speelt dan met Australië de Asian Cup in de Emiraten.

“Je kan het belang van dat tornooi voor het Australisc­h voetbal vergelijke­n met het EK voor jullie”, vertelt Vukovic. “Omdat we in Oceanië enkel een klein beetje tegenstand kregen van NieuwZeela­nd nemen we sinds 2007 deel aan de Asian Cup. De laatste editie in 2015 hebben we voor eigen publiek gewonnen, we willen er alles aan doen om onze titel te verdedigen.”

Met Jordanië (6/1), Palestina (11/1) en Syrië (15/1) als tegenstrev­ers in de poules is de kans klein dat de Socceroos de groepsfase niet overleven. Haalt favoriet Australië de finale, dan mist Vukovic minstens drie competitie­wedstrijde­n (STVV, Moeskroen en WaaslandBe­veren) en eventueel zowel de heen-als de terugmatch in de halve finale van de Beker van België.

“Dat is de keerzijde van de medaille. Anderzijds heb ik er alle vertrouwen in dat zowel Nordin Jackers als Maarten Vandevoord­t klaar zijn om te spelen. Nordin heeft nu pech met een blessure, maar is niet zomaar de keeper van de nationale beloften. En iedereen is het erover eens dat Maarten op zijn zestiende een toptalent is. Zij combineren talent met een enorme werklust.”

Libanon

Vreest Vukovic niet voor zijn basisplaat­s als zijn vervanger sterk presteert? “De trainer kiest de basiself. Ik hoop dat mijn vervanger het schitteren­d doet, aan het eind van de rit willen me met de ploeg graag een prijs pakken. Dat is het enige wat telt”, besluit Vukovic, die volgende week naar Australië afreist voor oefeninter­lands tegen Zuid-Korea en Libanon. De kans is reëel dat hij in die tweede wedstrijd onder de lat staat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium