Het Belang van Limburg

Paars-wit koopt Dimata voor 5 miljoen euro

-

Voor goals rekent Anderlecht morgen tegen Fenerbahçe op Landry Dimata (21), maar ook volgend seizoen zal de spits bij paars-wit voetballen. RSCA gaat bij Wolfsburg zijn aankoopopt­ie van zo’n 5 miljoen euro lichten.

Met tien goals is Dimata de topschutte­r van Anderlecht. Hij stak Santini voorbij in de pikorde, maar wordt slechts gehuurd van het Duitse Wolfsburg voor - naar verluidt - 500.000 euro. Paars-wit heeft echter altijd de intentie gehad om Dimata te kopen. In zijn huurcontra­ct staat een quasi verplichte aankoopopt­ie en Anderlecht zal die straks lichten. De huurconstr­uctie liet de Brusselaar­s toe om zo’n zware transferso­m een jaartje uit te stellen. Anderlecht bevestigt voorlopig niets, maar volgens onze bronnen bedraagt Dimata’s aankoopopt­ie zo’n 5 miljoen euro. Daarmee doet Marc Coucke een goeie zaak. Als KVO-voorzitter verkocht Coucke de Belgisch-Congolese spits in 2017 nog voor 11,5 miljoen aan Wolfsburg en nu haalt hij hem voor 5 miljoen van Wolfsburg naar Anderlecht. Het zijn de Duitsers die er hun broek aan scheuren. Het feit dat Dimata een meerjarig contract zal tekenen, betekent overigens niet dat Anderlecht in januari geen extra spits meer zal halen. Offensieve versterkin­g blijft een prioriteit.

Anderlecht lapt Kums op -

Door het uurverschi­l met Istanboel begint Fenerbahçe - Anderlecht morgen op een ietwat vreemd moment: 16.50 uur Belgische tijd. Paars-wit doet er alles aan om Trebel (buikspiere­n) en Kums (staartbeen) speelklaar te krijgen. Ryota Morioka (knie) reist in principe ook mee naar Turkije, maar de kans dat hij speelminut­en krijgt is klein. Het is ook afwachten of Najar en Lawrence 100 procent klaar zullen zijn.

BUITENLAND

Europese competitie­s tegen Super League -

een verbond van Europese voetbalcom­petities waartoe ook België behoort, heeft zich uitgesprok­en tegen de Super League, een elitecompe­titie met Europa’s grootste ploegen. “Als dit doorgaat, zal dat op de lange termijn ernstige gevolgen hebben voor profvoetba­l in Europa”.

Trainer Pep Guardiola heeft zijn vertrouwen uitgesprok­en in Manchester City. “Deze club is erg profession­eel. Van het financiële luik ken ik niets, maar ik vertrouw de club en wat ze hebben gedaan.” Onderzoeks­platform Football Leaks bracht recent uit dat Manchester City met de hulp van huidig FIFA-baas Gianni Infantino de regels omtrent Financial Fair Play omzeild zou hebben zonder daarvoor gestraft te worden.

Guardiola steunt City -

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Momenteel wordt Dimata gehuurd van Wolfsburg.
FOTO PHOTO NEWS Momenteel wordt Dimata gehuurd van Wolfsburg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium