Het Belang van Limburg

“Ben graag de publieksli­eveling”

Seppe Baetens mikt bij Maaseik op een basisplaat­s

- Rob KWANTEN

Met een flitsende invalbeurt tegen Achel toonde Seppe Baetens zich zaterdag voor het eerst aan het Maaseikse publiek. Genoeg voor een basisplaat­s vanavond tegen Haasrode-Leuven? Afwachten. “Maar ik wil op zo kort mogelijke termijn een plaats in de basis forceren”, klinkt het bij de zoon van volleyball­egende Jo Baetens.

Hij heeft er even op moeten wachten. Maar tegen Achel haalde Joel Banks Baetens dan toch eens uit de huppelhoek.

“Ik had wel verwacht dat ik even ging moeten wachten op speelgeleg­enheid”, geeft de enthousias­te aanvaller toe. “In de voorbereid­ing depanneerd­e ik wel als libero, omdat Just Dronkers op het WK zat. Maar ik ben natuurlijk een aanvaller. Op die posities is er heel veel concurrent­ie, dat wist ik ook op voorhand. Door mijn knieblessu­re heeft de club het rustig aan gedaan met mij. De andere jongens begonnen topfit aan de voorbereid­ing en stonden daardoor verder toen de competitie van start ging. Maar nu ben ik echt wel klaar. Ik wil op zo kort mogelijke termijn een plaats in de basis forceren. Maar mijn anderhalve set tegen Achel geeft mij geen garanties.”

Of hij nu in de huppelhoek of op het veld staat: Seppe Baetens motiveert en vuurt aan. Zelfs de ballenjong­ens en -meisjes krijgen high fives. “Ik ben inderdaad een optimist die geniet van het spelletje”, gaat Seppe verder. “Ik ben ook graag de publieksli­eveling en de man die zijn medespeler­s tot het bittere einde blijft aanmoedige­n. Die reputatie heb ik zowel in het binnenals het buitenland opgebouwd. Het hoofd laten hangen? Neen, dank u.”

Vanavond speelt Maaseik in Haasrode-Leuven de heenwedstr­ijd in de kwartfinal­es van de Belgische beker. De terugwedst­rijd is voor volgende week. Baetens is op zijn hoede. “Heel veel ploegen starten tegen ons met het gevoel dat ze niets te verliezen hebben. Ze spelen alles of niks. Als je een mindere dag hebt en alles lukt bij de tegenstand­er, dan heb je het vlaggen. Elk seizoen gebeurt dat wel eens. Liever niet straks, want we willen naar die halve finale tegen Roeselare.” Ondanks zijn invallerss­tatuut heeft Baetens zich de overstap naar het Maasland nog niet beklaagd. “Ik ben in de eerste plaats gekomen om weer hard te kunnen trainen. Deze club is op en top profession­eel. Voor én achter de schermen. Op training gaat het zeer hard, maar als je een paar schoenen nodig hebt, staan die een dag later klaar. De doelstelli­ng van deze club vereisen ook dergelijke aanpak.”

Vader Jo

En natuurlijk is er die stempel zoon van Jo. Die zal Baetens eeuwig met zich meedragen, ook bij Maaseik. “Toevallig sprak iemand me er zaterdag nog over aan. Waar ik kom, leg ik uit dat ik niet te vergelijke­n ben met mijn vader. Ik ben blij dat ik in de Belgische competitie een rol van betekenis kan spelen. Mijn vader, daarentege­n, dat was wereldtop. Het is een eer om zijn zoon te zijn, maar aan zijn palmares zal ik nooit kunnen tippen.”

 ?? FOTO DD ?? Seppe Baetens met een boek van zijn overleden vader Jo: “Het is een eer zijn zoon te zijn.”
FOTO DD Seppe Baetens met een boek van zijn overleden vader Jo: “Het is een eer zijn zoon te zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium