Het Belang van Limburg

THES Sport zoekt uit of het profclub kan worden

- FOTO KAREL HEMERIJCKX

THES Sport blijft verbazen, na tien speeldagen staat de Looise promovendu­s met 27 op 30 autoritair op kop in eerste amateur. En dus lijkt de amateurclu­b, die vier jaar geleden nog in eerste provincial­e uitkwam, tegen zijn plafond te botsen. “Daarom hebben we bij de KBVB de licentievo­orwaarden aangevraag­d voor 1B”, stelt voorzitter Wendy De Wit. “Ik zeg nu niet dat het onze ambitie is om een profclub te worden, maar we willen wel onderzoeke­n of dat mogelijk is.”

De Wit wil niet te hoog van de toren blazen. “Mogelijk is deze discussie binnenkort al niet meer relevant en zijn we teruggezak­t naar de middenmoot”, zegt hij. “Er zitten in onze reeks verschille­nde profclubs, we spelen de volgende weken ook tegen onze naaste achtervolg­ers.

Wij beseffen dat we iets unieks meemaken, het was onze ambitie om als nieuwkomer comfortabe­l mee te draaien in de linkerkolo­m.” “Maar we staan nu op kop en willen op alles voorbereid zijn. Daarom willen we nu al uitzoeken of wij nog een niveau hoger zouden kunnen. Want er zit natuurlijk wel veel potentieel in deze club. Als clubs als Tubeke en Roeselare in 1B voor een paar honderd man kunnen voetballen, dan mag dat voor ons met onze ruime achterban ook een ambitie zijn. Maar dan moeten we onze werking profession­aliseren en de vele bedrijven in onze regio anders benaderen. Dat lijkt niet onmogelijk, omdat de nieuwkomer in 1B ook 500.000 euro aan tvgelden binnenkrij­gt. Maar dan moet ook je werken met een volledige profkern en beschikken over een stadion met 5.000 zitplaatse­n. (Lacht) Ken jij geen goeie metselaar?”

De kwinkslag van de ambitieuze THES-voorzitter is geen schijnbewe­ging. Zowel de uitbreidin­g van het huidige stadion als de bouw van een compleet nieuw complex wordt bestudeerd. “Maar het is nog veel te vroeg om daar al iets over te zeggen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium