Het Belang van Limburg

“Ik dacht dat de zaak zou instorten”

Crash in frituur met gestolen wagen en onder invloed

- Chris NELIS

De wagen waarmee een 28-jarige Genkenaar maandagavo­nd frituur Snack Inn voor een groot deel vernielde, was niet geleend van een vriend, zoals hij aanvankeli­jk liet blijken, maar gestolen. Bovendien was de man onder invloed van drank en drugs. Een dag later zijn de uitbaters nog altijd erg aangeslage­n.

“Die beelden blijven zich maar herhalen in mijn hoofd”, zegt mede-uitbaatste­r Nancy Willems. “Ik dacht even echt dat de zaak zou instorten.”

Eén van de jongens die buiten stond kwam zich excuseren bij Marina Steegmans, moeder van Nancy en mede-uitbaatste­r. “Hij zei sorry tegen mij”, zegt Marina. “Daardoor denk ik dat het de bestuurder was.” Gisteren werd de schade pas echt duidelijk. “Het buitenterr­as is volledig vernield”, gaat Marina verder. “De toonbank is geraakt en ook de frietketel­s, een grote koelkast en een deel van het interieur. Zelfs het restaurant­gedeelte deel-

de in de klappen. Ja, de schade is enorm.” Nancy kan ook nu nog haar tranen amper bedwingen. “Mijn zoontje speelde geregeld in de kast die tegen de etalage stond en die nu met een klap naar achter is gevlogen. Ik mag er echt niet aan denken dat hij er op dat moment in zou hebben gezeten.” Inmiddels is er ook een getuige die even voordien een hapje was gaan eten in Snack Inn. “Het ongeval is gebeurd op het ogenblik dat we wilden wegrijden. Ik zag de wagen afkomen van de Sint-Martinuske­rk. Met gierende banden is hij de Nieuwstraa­t ingereden. En op dat kleine stukje middenberm verloor hij de controle over het stuur en reed zo de frituur in.” Volgens de politie pleegde de bestuurder vluchtmisd­rijf, maar kon hij even later toch opgespoord worden. Het gaat om een 28-jarige man uit Genk die onder invloed van drugs en drank was. De auto waarmee hij de frituur in reed, bleek uiteindeli­jk gestolen. De politie van de zone Carma onderzoekt de zaak. Wanneer de frituur weer klanten kan ontvangen, is voorlopig nog niet duidelijk.

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? Nancy Willems nog altijd zwaar onder de indruk.
FOTO CHRIS NELIS Nancy Willems nog altijd zwaar onder de indruk.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium