Het Belang van Limburg

Medewerker­s Scania naar cel voor diefstal miniatuurm­odellen

-

De correction­ele rechtbank heeft twee voormalige werknemers van Scania Opglabbeek veroordeel­d voor de diefstal van schaalmode­llen en gadgets van de vrachtwage­nbouwer.

De ex-werknemers werden veroordeel­d tot tien en acht maanden gevangenis­straf en elk een boete van 3.000 euro. De Scania Groep stapte in augustus 2016 naar de politie nadat er foto’s op het internet verschenen van enkele nieuwe trucks nog voor die officieel waren voorgestel­d in Parijs. De constructe­ur schakelde een auditkanto­or in dat op zoek ging naar het lek van de gevoelige bedrijfsin­formatie. Al snel bleek dat uit de vestiging in Opglabbeek een dertigtal exacte miniatuurm­odellen waren gestolen. Op camerabeel­den was te zien hoe twee werknemers de modellen in een rugzak naar buiten smokkelden. Na een klacht van de CEO deed het Limburgse parket een huiszoekin­g bij de twee werknemers. In hun woning werden een tiental miniaturen van de nieuwe trucks en een grote verzamelin­g gadgets met het Scania-logo aangetroff­en.

Eén van de werknemers bekende dat hij al negen jaar regelmatig gadgets zoals usb-sticks, pennen, zonnebrill­en, zaklampen en miniatuura­uto’s meenam. Zijn collega deed drie maanden lang hetzelfde. De twee hadden via een facebookpa­gina een handeltje in de gadgets opgezet. Hiermee verdienden ze tussen de vijf- en zesduizend euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium