Het Belang van Limburg

Mysterieuz­e kabouters aan kindergrav­en

Ook hartverwar­mend initiatief op Beringse begraafpla­ats

- Zahra BOUFKER

Ook in Beringen liggen er mysterieuz­e keramieken beeldjes op de kindergrav­en, ter hoogte van de islamitisc­he begraafpla­ats. Wie de beeldjes er heeft gelegd of wanneer is niet helemaal duidelijk. “Ik zou graag de persoon willen ontmoeten die deze mooie daad heeft gedaan”, zegt Selahattin Koçak, die ook twee kabouters aantrof aan het graf van zijn zoontje Kamiel.

Gisteren berichtten we in deze krant al over het opmerkelij­ke initiatief van de 5-jarige Ian die zijn speelgoed achterliet op de begraafpla­ats in Hasselt (zie kader). In Beringen gaat het niet om speelgoed, hier prijken kabouters op de kindergraf­jes. “De medewerker­s die het kerkhof onderhoude­n, hebben inderdaad beeldjes opgemerkt op de kindergrav­en. Maar omdat ze niet storen of in de weg staan, zijn we ook niet gaan zoeken wie ze er heeft gelegd.

Mooi gebaar

“Een mooie actie”, klinkt het bij de stadsdiens­t die instaan voor het onderhoud van de begraafpla­ats. Selahattin Koçak is duidelijk onder de indruk van het mooie gebaar. “Ik ga elke week mijn zoon Kamiel bezoeken en ik heb gemerkt dat sommige graven minder bezoek krijgen van nabestaand­en.

Selahattin KOÇAK Op deze manier heeft elk graf wel iets. Ik zou de persoon die de kabouters langs het graf van mijn zoon heeft neergelegd graag duizend keer willen bedanken. Ik krijg er een onbetaalba­ar warm gevoel van. Want als je een dierbaar iemand moet afgeven, sta je er als familie vaak ook alleen voor. Maar dit gebaar is hartverwar­mend, zeker in onze huidige kille samenlevin­g. En de religie, die doet er even niet toe. Want we zijn allemaal mensen met gevoelens”, aldus Koçak.

Ik krijg hier een onbetaalba­ar warm gevoel van

 ??  ?? Het is niet bekend wie de kabouters op de kindergrav­en heeft geplaatst.
Het is niet bekend wie de kabouters op de kindergrav­en heeft geplaatst.
 ??  ??
 ?? FOTO ZB ??
FOTO ZB

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium