Het Belang van Limburg

Geen breekinsta­llatie bij sloop Agnetendal om buurtbewon­ers te sparen

-

De afbraak van de oude scholensit­e Agnetendal in het centrum van Peer is voorlopig toegewezen. De betrokken schoolbest­uren die eigenaar zijn, maken zich sterk dat de sloopwerke­n in december of januari kunnen beginnen. “Om het leefbaar te houden voor de buurt komt er geen breekinsta­llatie, maar zal alle puin worden weggevoerd”, verzekert woordvoerd­er Rik Schepers.

Alle betrokkene­n, schoolbest­uur en stad, zijn het erover eens, dat de leegstaand­e gebouwen op de site Agnetendal best zo snel mogelijk verdwijnen. “De procedure voor de afbraak is lopende. De opdracht is voorlopig toegewezen”, stelt Rik Schepers, die voor de betrokken schoolbest­uren het complexe dossier opvolgt. “Het is enkel nog wachten op een mogelijke tegenreact­ie van andere inschrijve­rs, voor we het werk definitief kunnen toekennen. De sloopvergu­nning werd al in februari afgeleverd.” De bedoeling is nog altijd dat de afbraak in december of begin volgend jaar zal starten. “De aannemer krijgt maximaal vier maanden om de klus te klaren. Voor het zo ver is zullen natuurlijk heel wat veiligheid­smaatregel­en genomen worden, zo moet de site eerst afdoende worden omheind.”

Ook het asbest dat in het gebouw aanwezig is, vormt een aandachtsp­unt. “De asbesthoud­ende onderdelen die duidelijk zijn geïnventar­iseerd, worden verwijderd voor de sloop. Dat maakt het een dure ondernemin­g.” Ondertusse­n vrezen buurtbewon­ers voor overlast. “Belangrijk is ook dat we met de stad hebben afgesproke­n om geen breekinsta­llatie ter plaatse te brengen. Alle puin zal dus afgevoerd worden, dit om het voor de omwonenden leefbaar te houden.”

Ontwikkeli­ng

De betrokken schoolbest­uren tekenden een overeenkom­st met een projectont­wikkelaar die er vanaf volgend jaar in fases een 140-tal woningen en flats, een park en een dienstence­ntrum wil bouwen. “De bouwvergun­ning is nog niet ingediend, maar ik weet dat de intentie er is om dit zeker dit jaar nog te doen”, weet burgemeest­er Steven Matheï (CD&V).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium