Het Belang van Limburg

Fietspunt in station wordt uitgebouwd

-

Protocol: Aan het begin van een zeer korte gemeentera­ad maakte oppositier­aadslid Frank Seutens (N-VA) de opmerking dat het alweer vier maanden geleden was dat de raad nog had samengezet­en. “Niet echt een teken van goed bestuur”, stelde hij. “Na de zomervakan­tie zorgden de verkiezing­en dat de aandacht misschien elders zat”, reageerde voorzitter Frank Smeets (CD&V). In een eerste punt werd een protocolak­koord goedgekeur­d met politie en parket. “Dit stelt dat onder bepaalde voorwaarde­n gerechteli­jke info kan gedeeld worden met het lokale bestuur”, stelde burgemeest­er Raf Drieskens. Het protocol moet helpen voorkomen dat overheden onbewust of bewust voor de kar worden gespannen van criminele organisati­es.

Riolering: Vorig jaar in december besliste de gemeentera­ad in het kader van de fusie om toe te treden tot Inter-aqua en de riolering over te dragen. “Ook de bijhorende leningen worden eind dit jaar overgenome­n”, aldus Drieskens. “Dit gaat over 2,3 miljoen euro. Om de gunstige kredietvoo­rwaarden te behouden vraagt Belfius het gemeentebe­stuur een borgstelli­ng.”

Fietsen: Het gemeentebe­stuur wil in het stationsge­bouw een fietspunt verder uitbouwen, zowel voor woon- en werkverkee­r als toeristisc­h gebruik. “In het voorjaar liep een overkomst met een organisati­e hiervoor af, daarom zouden we graag een overeenkom­st aangaan met de Biehal”, klonk schepen Liesbeth Fransen. Deze samenwerki­ng moet ook het aanbod verruimen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium