Het Belang van Limburg

Ongeslagen Anderlecht in 2001 geen herfstkamp­ioen

-

Ongeslagen herfstkamp­ioen, het zou zondag geen alledaagse prestatie zijn van KRC Genk. De jongste twintig jaar is er alleszins geen enkele ploeg in geslaagd om ongeslagen de herfsttite­l te vieren.

Verder reiken onze archieven niet, al vonden we bijvoorbee­ld terug dat Antwerp in 1989 ongeslagen herfstkamp­ioen werd onder Georg Kessler. Anderlecht nam het keerpunt in 2001 wel zonder nederlaag de kampioenen­ploeg van Aimé Anthuenis zou slechts één keer verliezen dat seizoen maar moest de herfsttite­l wel aan Club Brugge laten. In 2007 bleef KRC Genk 15 speeldagen ongeslagen onder Hugo Broos. De heenronde bestond toen echter uit 17 speeldagen en Racing verloor op speeldag 16 met 4-1 in Charleroi. Overigens geeft een herfsttite­l een club iets meer dan 50% kans op de landstitel. De afgelopen twintig seizoenen gingen elf herfstkamp­ioenen op het eind van de rit ook met de hoofdprijs lopen.

Nemeth tekent -

De 16-jarige Andras Nemeth tekende zijn eerste contract bij KRC Genk. De jonge Hongaar woont al lang in België en maakte twee jaar geleden de overstap van Hasselt naar KRC Genk. Nemeth (1m82) is technisch onderlegd en beschikt over veel scorend vermogen. Hij is Hongaars jeugdinter­national.

Rosenberg gaat door -

Malmölegen­de Markus Rosenberg (36) kondigde in de zomer zijn afscheid aan: hij zou eind 2018 met pensioen gaan, het duel tegen Genk op 29 november zou zijn allerlaats­te thuismatch worden. Vrijdagoch­tend maakte de Zweedse ex-spits van onder meer Ajax en Werder Bremen echter bekend dat hij zich bedacht heeft. “Ik voel me nog te goed om te stoppen en teken voor één jaar bij.”

 ??  ??
 ?? Foto INGE KINNET ?? Bernd Stock.
Foto INGE KINNET Bernd Stock.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium