Het Belang van Limburg

“Waardering voor onze prestatie”

- Dominiek CLAES

Helemaal stoppen kan ik niet. Ik zal altijd verbonden blijven met Cegeka, en desnoods iets anders vastpakken

André KNAEPEN (Cegeka)

HASSELT - Vorig jaar ging de award ‘Limburgse ondernemer van het Jaar’ naar André Knaepen (68), de man die Cegeka uitbouwde tot een gereputeer­de en onafhankel­ijke Europese ICTdienstv­erlener met zo’n 4.500 medewerker­s. “Ik zie het als een waardering voor wat we gepresteer­d hebben”, blikt hij terug.

Een jaar geleden zat André Knaepen hopeloos vast in de sneeuw aan zijn hotel in Oostenrijk. Hemel en aarde werden bewogen om de derde winnaar van ‘Limburgse Ondernemer van het Jaar’ op tijd in de ambtswonin­g van de gouverneur in Hasselt te krijgen voor de uitreiking van de award. Maar dat lukte niet. Het was zijn echtgenote Sonja Nouwen die de titel in ontvangst mocht nemen. De Cegekatopm­an slaagde er wel nog in om een audioboods­chap tot in Hasselt te krijgen: “Ik draag deze titel op aan onze medewerker­s die elke dag weer die extra mile gaan voor de klanten. En ook aan mijn echtgenote die altijd bereid is om mij te steunen”, reageerde hij toen vanuit Oostenrijk.

Een jaar later is André Knaepen net terug uit Zuid-Afrika. “Daar lag gelukkig geen sneeuw”, lacht de man die via een management buy-out in 1992 de grootste aandeelhou­der van Cegeka werd. Vandaag haalt de groep een jaaromzet van 520 miljoen euro, met zo’n 4.500 medewerker­s. “Zo’n award voelt vooral aan als een ap- preciatie en waardering voor wat wij gepresteer­d hebben. Voor de groep in zijn geheel is de impact iets minder, omdat Cegeka toch vooral op nationaal en internatio­naal niveau actief is.”

CEO

Op dit moment neemt gewezen LRM-topman Stijn Bijnens de fakkel van CEO bij de groep Cegeka over van André Knaepen. “De bedoeling is het om het wat rustiger aan te doen. Mijn echtgenote Sonja zal daar ook streng op toezien. Maar helemaal stoppen kan ik niet. Ik zal altijd verbonden blijven met Cegeka, en desnoods iets anders vastpakken”, zegt Knaepen. Ondertusse­n zijn ook de kinderen Tom, Wendy en Sam actief in het bedrijf. De volgende generatie staat dus klaar.

 ?? FOTO HBVL ?? André Knaepen: “Ik wil het wat rustiger aandoen. Maar ik zal altijd verbonden blijven met Cegeka.”
FOTO HBVL André Knaepen: “Ik wil het wat rustiger aandoen. Maar ik zal altijd verbonden blijven met Cegeka.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium