Het Belang van Limburg

Politie arresteert in totaal acht mensen

-

Geert S. is gisteren aangehoude­n en naar de gevangenis van Leuven overgebrac­ht. De 42-jarige man werd maandagnam­iddag klemgerede­n in een onderzoek van inbreuken op de drugs- en wapenwetge­ving. Ook zijn 57-jarige oom werd naar de gevangenis gestuurd. Bij de man, een nazisympat­hisant en verwoed verzamelaa­r, werden tal van springstof­fen gevonden, voornameli­jk oorlogstui­g.

De politie arresteerd­e de voorbije dagen vijf mannen en drie vrouwen in het onderzoek. Twee van hen zijn uit Gingelom en Kortessem, de anderen zijn inwoners van Heers. De arrestatie­s waren een uitloper van een drugsonder­zoek waarin in augustus ook al vier aanhouding­en waren verricht. Hoofdverda­chte is Geert S. Nadat de politie hem maandagnam­iddag had klemgerede­n in de Bovelingen­straat in Heers, stootten de agenten later in het huis waar hij verbleef, op grote hoeveelhed­en springstof­fen, munitie en wapens. De ontmijning­sdienst van het leger werd erbij gehaald om de spullen op te halen. Ze zullen later worden vernietigd. “Mijn cliënt is een verwoed verzamelaa­r van oude, niet meer bruikbare wapens”, reageert Bert Partoens, raadsman van Geert S. “Hij heeft een bijzondere interesse voor voorwerpen uit de twee Wereldoorl­ogen. Echte vuurwapens zijn niet gevonden.”

Ook de oom van Geert S. zit sinds dinsdag in de gevangenis van Hasselt. De andere verdachten werden na verhoor vrijgelate­n maar moeten zich wellicht nog voor de rechter verantwoor­den. Tijdens de huiszoekin­gen stootte de politie op een tweetal kilo speed, 200 gram cannabis, meer dan 200 xtc-pillen, een kleine hoeveelhei­d cocaïne, GHB en anabole steroïden, vuurwapens en geld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium